Propostes per a un estiu actiu i familiar a les platges de Castelló

Les tres platges del Grau –Pineda, Gurugú i Serradal– ofereixen variades activitats perquè pares i fills compartisquen un estiu divertit.

Castelló de la Plana, que es va gestar a la muntanya, va créixer en el pla i acaricia el mar, posa en valor tot el seu potencial com a capital mediterrània amb l’arribada de l’estiu. I ho fa d’una manera molt especial: amb un variat i temptador programa d’activitats que converteixen els seus quatre quilòmetres de platges en l’escenari perfecte per a unes vacances actives, divertides i familiars al costat del mar.

Durant els mese de juliol, agost i setembre, les seues tres platges –De la Pineda, Gurugú i Serradal, totes elles amb bandera blava per la qualitat dde les seues aigües i els serveis que presten als seus usuaris– acullen un total de huit activitats per a gaudir en família, en parella o amb amics.

1–Ioga a la platja. Els dilluns, dimecres i divendres, els més matiners podran gaudir a la platja de la Pineda (enfront del Planetari), de 08.00 a 09.00 hores, de la pràctica gratuïta d’aquesta activitat, amb monitors professionals que la dirigeixen. Encara que també hi ha l’opció vespertina de practicar-ho, els dimarts i dijous, de 21.00 a 22.00.

2–Tai Chi. Aquest art marcial d’origen xinés, reconvertit en activitat per a millorar la qualitat de vida física, mental i espiritual, pot practicar-se els dimarts, de 08.00 a 09.00 hores i els dijous, de 19.00 a 20.00 hores, a la platja de la Pineda.

3–Activitats de mobilitat reduïda. Perquè les persones amb deficiència física puguen gaudir de la platja i el mar, en el punt accessible de la platja de la Pineda, enfront del Planetari, es proposen activitats gratuidas amb personal assistent especialitzat, els dilluns i dimecres, d’11.00 a 12.00 hores.

4–Jocs infantils variats. Els divendres a la vesprada, de 19.00 a 21.00 hores, la zona Pingüins de la platja de la Pineda ofereix diverses activitats per als més xicotets, com cuentacuentos, jocs de taula, guerres de globus o dibuixos.

5–Yincanas. La platja del Gurugú serà l’escenari on el divendres 26 de juliol i el divendres 23 d’agost es desenvoluparan aquestes divertides proves en grup, de diversa índole que es desenvoluparan en un ordre establit per a ser superades gràcies a les diferents habilitats dels participants. Encara que es tracta d’una competició –amb la finalitat de logrart la major puntuació possible– l’objectiu primordial és participar col·lectivament en una diversió en grup.

6–Pesca i cuina. La platja del Serradal, el divendres 19 de juliol, i la platja del Gurugú, el divendres 16 d’agost, acolliran sengles jornades amb xarrades i tallers on s’exposarà el tipus de pesca que Castelló té en les seues aigües i quins plats es poden cuinar amb aquests fruits del mar que arriben diàriament a la seua llotja.

7–Tortugues marines. Els més xicotets ho passaran en gran amb aquests simpàtics animals aquàtics, el divendres 14 de juliol, a la platja de la Pineda; el divendres 18 d’agost, a la platja del Serradal; i el divendres 6 de setembre, a la platja del gurugú. Aquesta activitat té com a objectiu donar a conéixer les tres principals espècies de tortugues marines que habiten al Mediterrani. S’explicarà el seu cicle vital posant l’accent principalment en els nius de tortugues, a través de diversos jocs.

8–Plàstics, cura del medi ambient i taller de pintura. El divendres 5 de juliol, a la platja del Gurugú, i el divendres 2 d’agost, a la platja de la Pineda, es desenvoluparà aquesta activitat partint d’una xarrada prèvia sobre com i per què els plàstics arriben quasi sempre al mar generant un important problema mediambiental. Posteriorment, es realitzarà un taller de pintura de bosses de roba que els participants podran portar-se com a record.

" "
CatalanSpanish