Les propostes polítiques del Grup Parlamentari Popular

El GPP prioritza les propostes en educació, sanitat, política social i baixada d'impostos en l'últim Debat de Política General de la legislatura.

propostes

El Grup Parlamentari Popular ha presentat les seues propostes de resolució al Debat de Política General celebrat en Les Corts, l’últim de la legislatura. Les propostes, limitades a 12 blocs com a novetat enguany, prioritzen les polítiques socials com a educació i sanitat, amb especial èmfasi en la llibertat en l’exercici de cadascuna d’elles, com ha subratllat la Síndica del GPP, Isabel Bonig, durant el debat.

Així, en educació s’insta a retornar la llibertat d’elecció als pares, complir amb la legalitat, recuperar el districte únic i que la immersió lingüística siga en anglés en 1 de cada 5 nous col·legis públics i el valencià no siga un requisit per a accedir a la funció pública, sinó un mèrit.

A més, s’aposta per una política de baixada d’impostos, tal com ha desgranat Bonig, i que serà un dels pilars del programa de Govern del PPCV. El GPP ha presentat també una proposta sobre el sistema de finançament de les CCAA, per a instar al Govern d’Espanya “a la reforma immediata del sistema de finançament de manera que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies”.

Una altra de les propostes de resolució insta al Consell a “deixar a un costat els seus problemes interns i col·laborar amb el President perquè aquest puga fer realitat els compromisos incomplits del passat Debat de Política General”. També es demana a les Corts que inste al Consell a “pronunciar-se en favor de la unitat nacional, en defensa de la sobirania nacional i en contra del Procés a Catalunya”.

Així mateix, el GPP proposa “escometre una reestructuració de les conselleries i elaborar un pla extraordinari de reducció d’alts càrrecs del Consell que, almenys, comporte un 10% d’aquests”. En matèria sanitària es plantegen mesures per a revertir la gran reculada que ha patit el sistema sanitari valencià en els últims tres anys.

En el bloc d’infraestructures, el PP demana tornar a “comptar amb les ajudes de pobresa energètica de la Conselleria d’Habitatge que van desaparéixer dels pressupostos en 2017”, “despolititzar la gestió d’FGV com a empresa de col·locació i endolls i que torne una gestió tècnica i professional de l’empresa pública”, “la construcció i millora de la seguretat viària” de nombroses carreteres i fins a 217 mesures concretes relacionades amb la millora de la qualitat ambiental, habitatge, projectes urbans, obres públiques, vertebració del territori i transports.

En agricultura se sol·licita, entre altres mesures, un increment substancial de les partides destinades a la lluita contra la Xylella.

Finalmente, en matèria social, el PP sol·licita –entre unes altres- assumir el compromís d’atur als centres de menors sense demora alguna, complir el termini legal de resolució de les ajudes a la dependència en sis mesos, aprovar un pla de suport a la natalitat.

Publicitat