Les propostes dels Pressupostos Participatius 2019 de Cocentiana en estudi

AVL

En aquesta edició un total de 9 persones i entitats van enregistrar les seues idees per al poble de Cocentaina. Una sèrie de propostes molt variades entre les quals podem trobar la instal·lació d’un parc biosaludable o de cal·listènia, la posada en marxa d’un festival de cultura contemporània o la il·luminació dels campanars de les esglésies, per exemple.

En aquestos moments els tècnics de l’ajuntament de Cocentaina treballen per valorar tècnicament i econòmicament si són viables o no i, per tant, si posteriorment la ciutadania les podrà votar. Està previst que a principis d’any es comunique la viabilitat perquè les persones i entitats puguen defendre-la en l’exposició que tindrà lloc el 12 de febrer en el centre social Real Blanc, a partir d’eixe moment s’iniciarà el temps de campanya per a les propostes i el moment de votar-les online o presencialment.

Totes aquestes idees i els seus respectius informes de viabilitats es penjaran pròximament a la web de Participació Ciutadana: www.cocentainaparticipa.com perquè totes les persones puguen consultar-les i anar pensant a quina o quines destinaran el seu vot.

La regidora de Participació Ciutadana es mostra molt satisfeta amb l’interés de la població per aportar les seues idees i comenta «la implicació de les persones del poble en aquest procés és important perquè són els veïns i veïnes directament qui decidixen en què invertir una part del pressupost municipal. A més, a través dels Pressupostos Participatius, el que aconseguim és que la ciutadania ens faça saber a qui governem què volen per a Cocentaina». Un altre punt a destacar, segons l’alcaldessa, és la gran varietat de persones o entitats que han presentat la seua proposta: «persones particulars, associacions contestanes i del món de l’esport han aportat idees molt distintes per al poble, una mostra més de la diversitat que tenim i una gran oportunitat per a aprofitar-la en el disseny d’una Cocentaina per a tots i totes».

- Advertisement -
CatalanSpanish