```
miércoles, 24 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les propostes veïnals arriben a l’Ajuntament de València gràcies al debat ‘La ciutat: present i futur’

La taula redona ha comptat amb la participació de l'alcalde de la ciutat i dels portaveus municipals

La Federació d’Associacions de Veïns de València ha organitzat hui un fòrum amb l’objectiu d’aconseguir que la veu de la ciutadania arribe a les administracions públiques. El debat, que portava per nom ‘La ciutat: present i futur’ ha comptat amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó, i dels portaveus municipals Eusebio Monzó (PP), Fernando Giner (Ciutadans), María Oliver (València En Comú), Sandra Gómez (PSOE) i Pere Fuset (Compromís).

Volem que se’ns escolte perquè els veïns i veïnes som els que millor coneixem l’estat de la ciutat“. Així ha explicat la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València, María José Broseta, el motiu pel qual s’ha organitzat este debat. A més, la presidenta ha comentat les propostes que des de l’associació de veïns han realitzat per a aconseguir un model de ciutat millor.

Propostes veïnals

Les propostes de la Federació s’han centrat en aspectes relacionats amb l’oci nocturn, el turisme, la mobilitat i el medi ambient. La presidenta ha assenyalat que l’oci nocturn “s’ha convertit en el pitjor enemic dels veïns i veïnes pels elevats nivells de soroll que provoquen“, per la qual cosa plantegen “la necessitat de generar noves formes d’oci”. Broseta també ha indicat que el turisme “pot ser una font pròspera”, però que per a açò “és necessària una nova gestió que genere un creixement turístic inclusiu amb ocupacions decents“.

En relació a la mobilitat, la presidenta ha demanat “un transport públic de qualitat“. “Cal posar en primer lloc al vianant, després al transport públic i finalment als vehicles privats”, ha puntualitzat Broseta. Així mateix, ha assenyalat que cal portar a València “cap a escenaris més sostenibles”. Des de la Federació han reclamat al govern central un finançament just i al govern municipal una participació real.

El torn dels portaveus

Eusebio Monzó, portaveu del PP, ha assegurat que ell també demana un finançament al govern central, però que no ho fa “per la situació actual”, ja que “sempre” ho ha fet. A més, Monzó ha recalcat que els objectius del govern municipal han de ser les “oportunitats, solucions i prioritats” i, en la seua opinió, considera que açò no s’està duent a terme. “Durant 24 anys hem comès errors, però tenim una ciutat excel·lent en la qual ara s’estan desaprofitant les oportunitats“, ha indicat el portaveu del PP. Així mateix, també s’ha sumat a la reivindicació de “l’augment de línies de transport públic” i ha comentat que és necessari “augmentar la participació ciutadana“.

Fernando Giner ha qualificat a València com una “ciutat embossada” perquè al ciutadà no se li donen opcions. “La gestió de l’EMT és una vergonya i està bé que reduïsca l’ús del cotxe, però cal donar altres opcions“, ha assenyalat el portaveu de Ciutadans. Així mateix, ha assegurat que en l’Ajuntament “falta coordinació” i que l’alcalde “hauria de tenir més en compte a l’oposició“.

María Oliver ha destacat que quan van arribar al govern “hi havia un model de ciutat amb molts deutes” i que “abans no hi havia futur en la ciutat”. “València té tot per a ser el lloc ideal per a viure, però es pot governar per als inversors especulatius o per als ciutadans”, ha comentat. En relació a la mobilitat, la portaveu de València En Comú ha assenyalat que “tenir un transport públic eficient és molt complicat“, però assegura que l’objectiu “ho tenen clar” i estan treballant en açò.

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha indicat que València és ara “més justa i amb més oportunitats” en comparació a la ciutat de fa 3 anys. A més, ha assegurat que des del govern segueixen treballant per a millorar el benestar ciutadà, però que “hi ha coses que tenen arrels tan profundes que necessiten més d’una legislatura per a ser canviades“. Així mateix, la portaveu ha volgut destacar que actualment hi ha a València “36.000 persones més treballant que fa 3 anys“.

Per la seua banda, Pere Fuset ha reconegut que “queda molt per fer” però perquè el projecte de ciutat que tenen “és molt ambiciós”. “Ara estem fent una peatonalització progressiva perquè volem recuperar les places”, ha explicat el Fuset. A més, el portaveu de Compromís ha volgut destacar la labor humanitària de la ciutat, que acollirà dissabte que ve el vaixell Aquarius. “En la mateixa setmana que es coneix la sentència de la Gürtel, València és notícia per ser solidària. Ja no destaquem per corrupció“, ha assenyalat Fuset.

“És important treballar en coalició i amb diàleg”

Diuen que els progressistes gestionen malament l’economia. Nosaltres hem trencat eixa línia perquè estem gestionant-la bé“. Així ha iniciat el seu torn de paraula l’alcalde de València, qui ha indicat que ara s’inverteix en la ciutat “el doble” que abans. Joan Ribó també ha destacat la situació de pluralitat que hi ha en el govern municipal i la importància de treballar “en coalició i amb diàleg“. “El nostre govern és el primer que aprova els pressupostos”, ha subratllat l’alcalde. Així i tot, també ha volgut puntualitzar que per a millorar l’estat de la mobilitat “és imprescindible l’ajuda de l’estat“. Finalment, Ribó ha recalcat que estan orgullosos que València “siga una exemple per a Europa” per rebre al Aquarius.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado