Benlloch: “Prorrogarem el pressupost de 2017, pel monstre de l’urbanisme depredador del PP”

179

L’Ajuntament de Vila-real prorrogarà l’any que ve el pressupost de 2017 fins a trobar una solució que permeta fer front als pagaments urbanístics derivats de la gestió del Partit Popular al capdavant del consistori. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, després de signar la resolució que possibilita perllongar la vigència dels comptes actuals durant el pròxim exercici. “L’única decisió responsable que es pot prendre perquè el monstre de l’urbanisme depredador del PP no afecte a la prestació de serveis a la ciutadania és la de prorrogar el pressupost, encara que ens supose no poder destinar ni un euro a inversions noves que no estiguen contemplades en 2017”, valora.
La decisió arriba forçada pels 4,3 milions d’euros en resolucions urbanístiques fermes del jurat d’expropiació, que el consistori de Vila-real té en aquests moments damunt de la taula, a les quals se suma el risc per altres contingències. “Aquesta quantitat no és discutible; cal pagar-la, però amb l’herència que ens va deixar el Partit Popular no podem. De fet, ja ha arribat a l’Ajuntament la reclamació judicial d’un dels propietaris afectats perquè se li paguen els 400.000 euros que se li deuen”, agrega. “No podem permetre que, per culpa del passat, els vila-realencs no tinguen present ni futur. Volem arribar a acords amb els propietaris, pagar-los el que els correspon, però no podem i no deixarem de prestar serveis a la ciutat en un model que s’ha demostrat viable per fer que Vila-real avance”, argumenta l’alcalde.
D’aquesta manera, l’equip de govern ha decidit perllongar els pressupostos vigents, renunciant a inversions i centrant la gestió municipal a optimitzar els recursos i mantenir els serveis i infraestructures de la ciutat. “No pujarem impostos als veïns i tampoc subscrivírem un préstec que elevaria el nostre nivell d’endeutament i posaria en risc que Vila-real poguera optar a línies d’ajudes, com els fons Edusi o els programes d’ocupació impulsats per la Generalitat. Per açò, fins que vegem com podem pagar l’empastre del Partit Popular sense que afecte al present i al futur de Vila-real, anem a centrar-nos a executar el pressupost actual”, avança Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde recorda que la legislació vigent, que obliga al compliment de determinats indicadors d’estabilitat i financers, sumada a la falta de personal i a la implantació de l’expedient 100% electrònic, han dificultat l’execució d’algunes de les inversions previstes en el 2017.
“La decisió més responsable és prorrogar els pressupost de 2017”, conclou Benlloch.