Dos detinguts en prostíbuls de Gandia i Dénia per explotar a transsexuals

Han sigut alliberades quinze víctimes que eren traslladades al nostre país mitjançant enganys per a, una vegada a Espanya, ser obligades a prostituir-se.

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup que explotava sexualment a joves transsexuals en un pis de Múrcia. Les víctimes, d’orígens humils, eren traslladades a Espanya mitjançant enganys per a, una vegada a Espanya, ser obligades a prostituir-se.

El Jutjat d’Instrucció número 8 de Múrcia va disposar l’arrest de 13 persones així com el registre simultani en tres immobles de la capital murciana. Les detencions s’han practicat a Múrcia (9), Sabadell (1), Gandia (1), Denia (1) i Torremolinos (1).

La recerca va donar començament arran de la denúncia presentada en dependències de la Policia Nacional a Múrcia per una de les víctimes, qui va manifestar haver accedit a territori espanyol de manera irregular amb la mediació d’un altre ciutadà brasiler. Aquest compatriota li va pagar el trasllat des de Brasil a Espanya, contraient així el denunciant un elevat deute econòmic amb ell. El jove es va veure obligat a prostituir-se per a saldar el degut, rebent amenaces i fins i tot agressions físiques per part del seu compatriota per a aconseguir tal fi.

Inici i judicializació de la recerca

Les primeres indagacions van permetre als investigadors confirmar els fets denunciats. Així es va procedir a la judicializació de la recerca, en el mes de febrer d’enguany sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número vuit de Múrcia.

Després de nombroses perquisicions els investigadors de la Policia Nacional van poder determinar l’existència d’una organització dedicada a l’explotació sexual de persones i altres delictes connexos. Aquest grup criminal estava liderat per una persona de nacionalitat brasilera, qui des d’Espanya, i ajudat per uns col·laboradors, captava a Brasil a joves en una precària situació econòmica. Posteriorment es desplaçaven a Espanya baix enganys per a acabar exercint la prostitució en un pis pertanyent al principal investigat, situat en el centre de la capital de Múrcia.

Amenaces, agressions físiques, coaccions i tràfic d’estupefaents

Així mateix les víctimes eren obligades a consumir i vendre substancies estupefaents. En ocasions eren tancats en les habitacions impedint-los eixir al carrer i eren sotmesos a contínues amenaces greus i fins i tot a agressions físiques. Tots els diners procedents de les pràctiques il·lícites era després lliurat al responsable de l’organització.

La recerca al seu torn va permetre determinar que existia una interconnexió amb els amos d’altres prostíbuls de la mateixa ciutat i regions properes, amb els quals intercanviaven víctimes per a la seua explotació sexual aprofitant-se de la seua situació d’irregularitat administrativa a Espanya.

Les perquisicions policials van portar també a identificar al proveïdor de cocaïna dels prostíbuls implicats. Aquest traficant, juntament amb col·laboradors, portava directament a aquests establiments la substancia estupefaent utilitzant diferents vehicles en els seus desplaçaments per a tractar d’evitar l’acció policial. A més es trobava fugit de la justícia amb diverses ordres de crida i cerca pendents per delictes relacionats amb el tràfic de drogues.

Tres registres domiciliaris simultanis i confiscació d’efectes de màgia negra

Com a culminació d’aquesta recerca, el titular del Jutjat d’Instrucció número vuit de Múrcia va disposar l’entrada i registre simultani en tres immobles de la capital. Els agents es van confiscar de documentació que confirmava el pas de les víctimes per aqueixos pisos i de quatre vehicles, dos d’ells d’alta gamma.

A més es van intervenir efectes relacionats amb la santería i la màgia negra, creences molt arrelades entre les víctimes brasileres i amb les quals li les hauria pogut coaccionar.

Quatre detinguts han ingressat a la presó

Durant els registres i en dies posteriors es van efectuar les detencions dels principals investigats, un total de 13 persones, amb edats compreses entre els 19 i els 60 anys d’edat i nacionalitat colombiana, brasilera, peruana, espanyola i romanesa. La gran mobilitat geogràfica dels investigats va provocar desplaçaments dels agents de la Policia Nacional a altres ciutats espanyoles: Sabadell, Gandia, Denia i Torremolinos a fi de practicar els arrests.

L’autoritat judicial ha ordenat l’ingrés a la presó de quatre detinguts mentre que els nou restants han quedat en llibertat amb càrrecs.

CatalàEspañol