Condemnada a 11 anys de presó una prostituta per matar a un client en legitima defensa i fugar-se

Va estar en parador ignorat fins a octubre de 2016, quan va ser detinguda per les autoritats portugueses

Audiencia Provincial Valencia

L’Audiència Provincial de València condemna a 11 anys de presó a una prostituta per matar a un client en legítima defensa i fugar-se.

El 18 de desembre de 2005, l’acusada de 21 anys i nacionalitat portuguesa es trobava en la discoteca Suso’s de València, on va entaular conversa amb el mort, que després de consumir alguna beguda alcohòlica van acordar mantindre relacions sexuals a canvi de 120 euros.

Una vegada en el domicili del client i després de conversar i prendre begudes alcohòliques durant algunes hores, on van mantindre relacions sexuals.

En un moment donat, va sorgir una disputa entre els dos, en el transcurs de la qual l’acusada li va colpejar amb una figura d’algeps al cap perquè temia per la seua integritat física, en negar-se al fet que abandonara el domicili, concloent la persecució en la cuina i no poder eixir de l’habitatge.

Trobant-se tots dos en la cuina, ella, tement per la seua vida, va agafar un ganivet i li va causar una ferida en el costat i unes altres de caràcter superficial. Tot seguit, el mort la va tirar al sòl, caient damunt d’ella, agarrant-la fortament pel coll amb les dues mans, per la qual cosa ella, tractant d’impedir-ho, va agafar un ganivet que es trobava pròxim causant-li una ferida en la bena jugular interna. Li va assestar les punyalades amb ànim de defensar-se i tement per la seua vida.

Tot seguit, l’acusada, després d’agafar el mòbil de mort, vestir-se i cobrir les seues robes tacades de sang amb un barnús, va abandonar el domicili, efectuant diverses cridades a una amiga comunicant-li, que havia matat a un home, agafant seguidament un taxi que la va traslladar novament a València.

Al voltant de les 11.15 hores de l’endemà, 19 de desembre de 2005, la germana del mort, va acudir al domicili d’este, acompanyada del seu fill, entrant al mateix amb la clau que posseïa, descobrint el cadàver del seu germà en la cuina, donant avís seguidament a la policia.

Este mateix dia 19 de desembre l’acusada, que es trobava en situació irregular a Espanya i exercia la prostitució com a mitjà de subsistència, va abandonar amb tren el territori nacional, i va estar en parador ignorat fins a octubre de 2016, quan va ser detinguda per les autoritats portugueses.

Conforme al veredicte de culpabilitat expressat pel Tribunal del Jurat, es condemna a l’acusada, com a autora d’un delicte d’homicidi, amb la concurrència de l’eximent incompleta de legítima defensa, a la pena de nou anys de presó, a més d’indemnitzar a la filla del mort amb 120.000 euros.

Publicitat