Protecció Civil i Emergències alerta per descens de temperatures en la Península durant els pròxims dies

Procuri allunyar-se de la platja i d'altres llocs baixos que puguin ser afectats per les elevades marees i l'onatge. No posi en risc la seva vida davant les imatges espectaculars del fort onatge.

També hi ha previsió de risc per vents costaners i fort onatge en el litoral cantàbric durant dimecres i dijous; mentre que el divendres aquest risc es desplaçarà a zones del litoral mediterrani, amb especial intensitat prevista a Balears i Catalunya.

Segueixi les actualitzacions dels pronòstics i els avisos a través de Protecció Civil, Aemet i DGT

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per descens de temperatures en la Península i Balears durant els pròxims dies.

Un front fred de procedència atlàntica recorrerà la Península i, encara que amb escasses precipitacions, donarà pas a una massa d’aire fred impulsada per vents de component nord. El descens tèrmic generalitzat que es produirà donarà fi al període anormalment temperat dels últims dies.

Existeix, a més, risc per vents costaners i fort onatge en el litoral cantàbric durant avui dimecres i demà dijous; mentre que el divendres el risc per aquests fenòmens atmosfèrics es desplaçarà a zones del litoral mediterrani, amb especial intensitat prevista a Balears i Catalunya.

Recomanacions

Davant vents costaners

• Si es troba en zones marítimes, procuri allunyar-se de la platja i d’altres llocs baixos que puguin ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.
• Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que puguin veure’s afectades per l’onatge.
• En aquestes situacions, la mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-li si es troba en les proximitats de la mar.
• No posi en risc la seva vida davant les imatges espectaculars del fort onatge.

Davant baixes temperatures

• Si és imprescindible viatjar per carretera, ha d’anar molt atent i tenir especial cura amb les plaques de gel.
• Informi’s de la situació meteorològica i de l’estat de les carreteres, extremi les precaucions, revisi el vehicle i atengui les recomanacions de Trànsit.
• Revisi els pneumàtics, anticongelant i frens. A més, cal tenir la precaució d’omplir el dipòsit de la gasolina i portar pneumàtics d’hivern o cadenes.
• És útil portar roba d’abric i un telèfon mòbil amb bateria de recanvi o carregador d’automòbil.
• Si està atrapat en la neu, s’aconsella romandre en el cotxe, amb la calefacció posada, renovant cada cert temps l’aire, i vigilar que el tub d’escapament no estigui obstruït per a evitar que els gasos penetrin a l’interior del vehicle.
• En cas de quedar-se aïllat i necessitar ajuda, no intenti resoldre la situació per si mateix, tracti d’informar d’aquest fet i, tret que la situació sigui insostenible, esperi assistència.

Lo más leído

CatalanSpanish