Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria d’Educació i a Conselleria de Sanitat Universal que fixen un protocol perquè en qualsevol aula amb un cas de covid-19 facen les proves pertinents de detecció de contagis, com PCR, a tots els companys de l’alumne afectat i al personal docent que mantinga contacte. La central sindical demana que no existisquen excepcions referent a això i que no es limiten les actuacions a les denominades aules bambolla.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d’un criteri unificat referent a això. El sindicat assenyala que “en l’actualitat no tot l’alumnat és objecte d’estes proves en cas d’un contagi confirmat a l’aula. Depén del que considere el protocol de salut pública, la qual cosa genera inquietud, dubtes i por en l’entorn escolar”.

CSIF, en este context, posa l’accent que l’actuació que garanteix una major protecció per al conjunt la comunitat educativa consisteix a “realitzar la prova a tot l’alumnat amb el qual comparteix aula en el cas d’un contagi. Es tracta d’una mesura de seguretat i de salut que donaria més tranquil·litat a docents i famílies”.

La central sindical, en este sentit, insta Conselleria d’Educació que duga a terme amb urgència “les gestions necessàries per a canviar este protocol i així garantir una major tranquil·litat i seguretat”. El sindicat recalca que igual que Educació va rectificar la setmana passada i va reconéixer la importància de realitzar PCR al professorat, tal com ve demanant CSIF des de juny, que també ara arribe a un acord amb Sanitat per a fixar este protocol de proves si es dona la circumstància d’un cas positiu en una aula.

CatalanSpanish