20.3 C
Valencia

La Universitat d’Alacant comença la Prova d’Accés a la Universitat el dimarts amb 3.514 estudiants matriculats

El tradicional i esperat comentari de text ja no serà el primer examen, comú a tots els estudiants inscrits.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Un canvi destacat en la programació de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) és la nota rellevant d’aquest 2018, el comentari de text que estava inclòs dins de l’assignatura de Llengua Castellana i Literatura II deixa de ser el primer examen, comú per a tots, i passa a fer-se durant el matí del segon dia de PAU. Aquesta assignatura sempre ha suscitat gran interès pel tema de què tracta i sobre el qual s’exigeix un comentari de text. Com es recordarà, el 2017 la PAU va arrancar els exàmens amb el comentari crític sobre el problema del masclisme i la xenofòbia a Europa i entre els membres de l’Eurogrup, basat en l’article d’opinió d’Olga Grau, cap d’Economia d’El Periódico, «Dijsselbloem i els porcs del sud».

El dimarts 5 de juny 3.514 estudiants es presenten en la Universitat d’Alacant a la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), prova que es desenvoluparà a la UA i al Campus de la UPV d’Alcoi els dies 5, 6 i 7 de juny de 2018. Com és una constant, i segons les dades de matriculació dels darrers anys, les dones superen els homes en nombre, amb prop del seixanta per cent sobre el total aquesta edició. Onze tribunals examinaran les 2.024 dones i els 1.490 homes en què es reparteix la inscripció de cadascun dels centres de les comarques d’Alacant. Dos tribunals es localitzaran a Alcoi, al campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi (UPV), edifici Ferrándiz, mentre que els altres nou seran al campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA: des del número 1 fins al número 5, es trobaran en l’aulari I, i els tribunals que van des del número 6 i al 9 es localitzaran en l’aulari II.

Les opcions per a matricular-se en les PAU possibiliten accedir des de batxillerat o bé des dels cicles formatius de formació professional. En el primer dels casos, els matriculats des de batxillerat són un total de 3.357, mentre els que es presenten per cicles sumen 157 estudiants.

La convocatòria extraordinària de la Prova d’Accés a la Universitat tindrà lloc durant els pròxims dies 3, 4 i 5 de juliol, amb la mateixa programació que la d’aquest mes de juny. La PAU es compon d’una fase obligatòria que versarà sobre quatre matèries comunes: Valencià, Castellà, Llengua Estrangera i Història d’Espanya, i la matèria de modalitat del batxillerat cursat per l’estudiant. Seran 360 estudiants els que optaran a realitzar solament la fase voluntària, que permet a l’alumnat millorar la nota final d’admissió als estudis superiors.

Les PAU es componen d’una fase obligatòria que versarà sobre quatre matèries comunes: Valencià, Castellà, Llengua Estrangera i Història d’Espanya, i la matèria de modalitat del batxillerat realitzat per l’estudiant. Tota la informació està continguda en el fullet informatiu sobre la PAU.

Els resultats de les proves es publicaran el 15 de juny, a partir de les 14.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud de veure els exercicis s’hauran de fer a través del portal de l’alumne, situat en l’adreça webhttps://appweb.edu.gva.es/paseu/ 

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià