12:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat suspén la resolució que regulava les proves de muntanya

La Diputació de Castelló ha celebrat que la Generalitat Valenciana haja rectificat en el seu atac “sense sentit” a les proves esportives de muntanya i haja suspès la resolució que limitava la realització d’aquest tipus de competicions entre els mesos de maig i octubre en cas de reemergència risc 3.

El diputat responsable d’Esports, Luis Martínez, ha valorat l’anunci realitzat pel Govern Autonòmic, ja que “continuar amb el decret era assestar un colp de mort a aquest tipus d’esdeveniments esportius amb tant calat en els nostres pobles i tan importants per a dinamitzar turísticament i econòmicament la província, sobretot en el món rural castellonenc”.

En aquest sentit, Martínez ha lamentat “la situació innecessàriament creada per la Generalitat, ja que hi ha proves que s’han hagut de suspendre amb el notable perjudici que açò suposa. Una situació que venia donada per la imposició d’una resolució que es va dictar sense cap tipus de consens ni consulta prèvia”.

És per açò que el diputat d’Esports ha recordat que “des que vam conèixer aquesta incomprensible resolució, des del Govern Provincial conjuminem la veu de tots els organitzadors de la província per a prémer la seua opinió i sentiment. Opinió que venia a coincidir amb la de d’aquesta administració donada la transcendència esportiva i econòmica d’aquestes proves i des del convenciment que es pot compatibilitzar el màxim respecte mediambiental amb la realització de proves esportives”.

Un convenciment que ha portat al Govern Provincial a treballar en les últimes setmanes de la mà dels organitzadors de les carreres de muntanya per a traslladar-li al Consell la “imperiosa necessitat d’agilitar els tràmits administratius i realitzar una revisió a fons dels criteris que marquen la reemergència de nivell 3”.

De la mà dels organitzadors

Amb aquesta màxima, a la fi del passat mes la Diputació va liderar davant el Govern Autonòmic la reivindicació de les grans competicions esportives de muntanya que se celebren en la província. Al costat de representants de Penyagolosa Trails, Mediterranean Xtrem, Marató de Borriol (MABO) i Gegant de Pedra, Martínez es va reunir amb el Director General de Mitjà Natural i d’Avaluació Ambiental, Antonio Març, “per a instar-los a rectificar, com ara han fet, i a arreplegar en futures normatives el fet de sentir dels vertaders protagonistes d’aquests esdeveniments, els organitzadors i esportistes”.

En aquesta línia, i després de conèixer que la Generalitat Valenciana té previst aprovar en els pròxims mesos un decret que regule l’organització, Martínez ha subratllat que en l’última reunió amb la Direcció general de Mitjà Natural “els traslladem les demandes dels organitzadors de proves esportives i que el pròxim decret les contemple i nasca des del consens amb els agents implicats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado