La província de València, amb un escó menys en les eleccions generals del 28 d’abril

El repartiment d'escons serà diferent respecte a les passades eleccions a causa de la variació en el cens electoral

El pròxim 28 d’abril, els espanyols elegiran en les eleccions generals als 350 diputats del Congrés. En estos comicis, el repartiment d’escons serà diferent respecte a les passades eleccions a causa de la variació en el cens electoral. La província de València perdrà un diputat, per la qual cosa comptarà amb 15 representants, tornant així a la situació de 2015. En les últimes eleccions, les celebrades en 2016, havia guanyat un gràcies a l’augment de població, però ara el torna a perdre.

Els 16 escons de les passades eleccions van ser 6 per al PP, 5 per a Podemos/Compromís, 3 per al PSOE i 2 per a Ciudadanos. El cas de València no és l’únic, ja que la baixada de la població del Principat d’Astúries en relació a les eleccions de 2016 fa que la seua representació baixe de 8 a 7 escons.

Rovira  

Els diputats que perden València i Astúries els guanyaran les províncies de Barcelona i Madrid, que veuran augmentada la seua presència en el Congrés fins als 32 i 37 parlamentaris, respectivament.

El reial decret de convocatòria de les eleccions generals sempre estableix el nombre de diputats que correspon triar en cada circumscripció, tal com estableix l’article 162 de la Llei orgànica del Règim Electoral General. Des del Ministeri expliquen que “la distribució per províncies dels diputats depén, en bona mesura, de la població oficial en el moment de la convocatòria electoral”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela