21.4 C
Valencia

El Provincial de Castelló crea una consulta de oncogeriatría atesa per un equip multidisciplinari

El dispositiu està dirigit a pacients de més de 70 anys que acaben de ser diagnosticats de càncer.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Hospital Provincial de Castelló ha posat en marxa una consulta de oncogeriatría atesa per un equip multidisciplinari del centre amb l’objectiu d’oferir un tractament integral i personalitzat a les persones d’edat avançada que tenen càncer i millorar la seua qualitat de vida.

La consulta, que va iniciar la seua activitat el mes de febrer passat, atén pacients de més de 70 anys que acaben de ser diagnosticats de càncer. Personalitzar el tractament perquè resulte eficaç i tinga els menors efectes secundaris és la prioritat de l’equip d’este dispositiu.

- Publicitat -

Abans de l’inici del tractament antitumoral, els i les pacients reben una completa atenció per part d’especialistes de diverses disciplines per a pal·liar dèficits funcionals, nutricionals, cognitius, anímics i de tipus social, així com síndromes geriàtriques, comorbilidades severes i altres condicions sobre les quals cal intervenir per a millorar la tolerància a la teràpia.

L’oncòloga que està al capdavant de la consulta, Irene Paredero, s’ocupa de realitzar la valoració geriàtrica completa que permet avaluar la salut de l’adult major en tota la seua complexitat, és a dir, presa en consideració els aspectes físics, mentals, sociofamiliars i funcionals per a tindre un coneixement global de l’estat de salut de la persona major i, d’esta manera, realitzar un pla de treball amb intervencions apropiades i personalitzades.

- Publicitat -

El paper de la infermera Noelia Moliner és clau, perquè s’ocupa de coordinar a la resta de l’equip que intervé en el tractament de cada pacient, així com el l’especialista en Medicina Interna Ana Climent, encarregada de realitzar la revisió de comorbilidades i de l’ajust i seguiment de les mateixes si el pacient el precisa.

La consulta també compta amb el suport de l’especialista en nutrició clínica i dietètica Patricia Sorribes, qui valora als pacients en risc de malnutrició o amb malnutrició establida.

- Publicitat -

La labor de les psico-oncòlogues del centre Pilar Peris i María José Gallego també és destacable per a tractar a aquelles persones que presenten ansietat o depressió. A més, si un pacient té una situació social deficient és atés per la treballadora social Ana Torres per a donar-li solució.

Tot este treball en equip possibilita la realització d’un informe que és de gran ajuda a l’oncòleg que tractarà al pacient, perquè estableix recomanacions terapèutiques i aspectes que poden interferir en la tolerància al tractament, ha explicat Paredero.

Càncer i envelliment

El càncer és una malaltia associada a l’envelliment. De fet, l’edat és el principal factor de risc per a desenvolupar una neoplàsia i els diagnòstics tumorals augmenten per damunt dels 75 anys, per la qual cosa és molt important l’abordatge de la patologia oncològica en l’adult major.

Prop del 80% de tots els càncers diagnosticats es donen en persones majors de 55 anys i la mitjana d’edat del diagnòstic en molts tumors es troba més enllà dels 60 anys. A més, les neoplàsies malignes després dels 70 anys s’ha multiplicat per 11 en comparació amb els adults més joves.

Així mateix, durant els pròxims anys anirà en augment el nombre de pacients d’edat avançada amb càncer, per la qual cosa fer front a esta demanda complexa implica assumir esta tasca en la seua aclaparadora complexitat i establir col·laboracions amb especialistes d’altres disciplines.

Les persones ancianes són un desafiament per a l’assistència donat l’alt nombre de pacients majors que hi ha a conseqüència de la millora en la qualitat de vida i salut i, per tant, de la major esperança de vida.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià