11.4 C
Valencia

El Provincial suma pacients i realitza un 17,3% més d’intervencions llargues i complexes

El Consorci Hospitalari també ha incrementat en un 332% les exploracions amb el nou PET-TAC i les consultes externes d'oncologia mèdica han crescut un 8,2%, les sessions de quimioteràpia han augmentat l'1,3% i el total d'ingressos ha pujat un 3,3%.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Més pacients que sol·liciten atenció al Consorci Hospitalari Provincial, increment de les intervencions quirúrgiques de major complexitat i augment en l’ús dels aparells de diagnòstic oncològic i tractament específic del centre. Estes són algunes de les conclusions que s’extrauen de les dades presentades este dilluns al Consell de Govern del Consorci.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha presidit la reunió junt el president de la Diputació Provincial, José Martí, ha destacat que el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha registrat durant els primers deu mesos de l’any un total de 1.380 intervencions llargues i complexes realitzades amb anestèsia general, la qual cosa representa un increment del 17,3 per cent respecte al mateix període de 2018.

Això vol dir que este augment ha comportat, per tant, que el rendiment del bloc quirúrgic s’haja situat entorn del 76% en estos deu primers mesos de l’any, mentre que en 2018 l’exercici es va tancar amb un rendiment mitjà del 73%.

D’altra banda, l’informe assistencial posa de manifest l’interés que té la ciutadania a ser tractada en este hospital. Així, entre els anys 2016 i 2018, 5.500 persones, aproximadament, han tramitat un canvi d’especialista per a ser ateses per professionals del Provincial, gran part d’estes peticions corresponen a especialitats quirúrgiques. Per contra, tan sols 66 persones han sol·licitat ser derivades a altres centres.

- Publicitat -

També s’ha parlat de les dades referents a la posada en funcionament del nou PET-TAC que ha permés que les exploracions per al diagnòstic del càncer realitzades amb este equip hagen augmentat un 332%, en passar de 575 a 1.909, de manera que es cobreixen totes les necessitats assistencials amb la màxima celeritat.

INCREMENT DE PACIENTS

- Publicitat -

La consellera ha detallat que en les consultes d’oncologia mèdica han sigut ateses entre gener i octubre d’enguany un total de 1.354 nous pacients, la qual cosa suposa un 6,6% més que en el mateix període de l’any passat. És a dir, que les consultes externes d’oncologia mèdica han crescut un 8,2%, les sessions de quimioteràpia han augmentat l’1,3% i el total d’ingressos ha experimentat una pujada del 3,3%.

En l’àmbit de l’oncologia radioteràpica l’activitat ha augmentat també en comptar amb 1.184 nous pacients en els primers deu mesos d’enguany, un 11,4% més que en el mateix període de l’any 2018.

GESTIÓ ECONÒMICA

Ana Barceló ha explicat que, en la reunió, “s’han aprovat els comptes anuals corresponents a 2018 que, per primera vegada, compten amb l’informe favorable de l’empresa auditora amb l’única excepció de l’infrafinançament, un denominador comú de totes les comunitats autònomes”.

Ha destacat també la baixada substancial del deute, així com que els ingressos han augmentat i la despesa de funcionament s’ha reduït sense que s’haja vist afectada l’activitat assistencial.

En el Consell s’ha aprovat pel procediment de lliure designació el nomenament d’Antonia Garrido al capdavant de la direcció econòmica del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,661FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià