El PSOE acuse de “deslleialtat” a Compromís i precipita una reunió d’urgència

La tensió acosta cada vegada més a una fallida en el pacte de Fadrell

PublicitatAVL

La comissió negociadora del PSPV-PSOE ha decidit convocar d’urgència als seus socis de Compromís i Podem-EUPV a una reunió este dissabte per a abordar la governabilitat de l’Ajuntament de Castelló, després de les declaracions realitzades a una emissora de ràdio pel portaveu del col·lectiu nacionalista, Ignasi Garcia, que “torpedegen, boicotegen i obstaculitzen qualsevol intent de diàleg”.

Este és el comunicat que els socialistes han fet arribar als mitjans de comunicació per fer palés el seu malestar per l’actitud dels encara socis de govern, enmig d’una crisi que cada vegada s’agreuja més.

PublicitatRovira  

L’escrit parla quel’actitud deslleial del portaveu nacionalista suposa una fallida absoluta a la confiança entre socis de govern i una ingerència en la comissió dels tres grups municipals que treballa per a buscar la viabilitat de l’Acord de Fadrell. És una actitud irresponsable i contrària a la voluntat d’acord que ha d’existir entre les tres parts per a buscar una eixida de consens a la crisi de governabilitat en la institució municipal”.

D’altra banda, el comunicat explica que pels socilestes, “les declaracions de Garcia desautoritzen a la comissió negociadora de Compromís, que ha mantingut fins ara una voluntat d’acostament a la resta dels signants de l’Acord per a tancar un eventual acord. Per això, l’escrit explica que front esta variació d’actitud entre els membres del partits’insta a Compromís a explicar si la posició defensada pel seu portaveu municipal és la nova estratègia de negociació”

Finalment, el comunicat condemna “actituds d’este tipus” en considerar que  “continuen donant ales a l’oposició per a minar l’estabilitat del Govern a la ciutat de Castelló, per la qual cosa el PSPV-PSOE fa una crida a la responsabilitat de les forces progressistes que han d’actuar com a tallafoc de la dreta i la ultradreta”.

Publicitat