El PSPV-PSOE s’imposa a Gandia i Diana Morant podrà ser alcaldessa amb Més Gandia i sense Cs

El PSPV liderat per l’alcaldessa Diana Morant ha sigut la força més votada a Gandia (València) este diumenge, amb 11 regidors, i la suma dels seus edils amb els quatre de Més Gandia supera la majoria absoluta. Durant esta legislatura, totes dues forces han governat en coalició però han necessitat el suport de l’únic regidor de Ciutadans per a sumar els 13 edils que donaven la majoria en el consistori.

Ara, amb el 98,44% dels vots escrutats, els 11 regidors del PSPV-PSOE i els quatre de Més Gandia, que perden un, sumen àmpliament majoria absoluta. El PP de Víctor Soler es deixa un total de tres regidors i deixa de ser la primera opció per als gandienses. Per part seua, Demòcrates Valencians, que encapçalava Ciro Palmer, exconcejal de Ciutadans que es va donar de baixa del partit al costat de la resta de l’executiva local, no ha aconseguit ser triat, i de fet ha sigut l’última força política a la ciutat, amb tot just 345 vots.

Rovira  

Fa a penes un mes, el 28A, el PSOE va ser la formació més votada en les autonòmiques, amb el 22% dels vots, seguida de PP, amb el 20, i Compromís, amb el 19. Cs va aconseguir un 14% i Vox va irrompre amb el 9% dels sufragis. En 2015 el panorama que van deixar les urnes donava un empat tècnic al PP, que va aconseguir 12 regidors, i al bloc format per PSPV, que va traure 7, i Més Gandia (Compromís, EUPV i ERPV), amb 5. Un ‘dotze a dotze’ que finalment va desempatar Ciutadans, que amb el seu edil Ciro Palmer va donar suport a la investidura de Diana Morant. Tornava així al PSPV esta localitat tradicionalment socialista que el PP va governar durant quatre anys, entre 2011 i 2015, amb Arturo Torró al capdavant. Ciutadans va justificar llavors el seu suport a la investidura de Morant en què “continua sent vella política, però dins de les possibilitats que donen els votants és el mal menor per a Gandia”. El PP va criticar llavors que Cs decidira donar suport a governs amb formacions que havien criticat “pels seus plantejaments populistes o secessionistes abans que permetre governs moderats i estables”, excloent a “l’opció majoritàriament preferida pels votants”. Ara, les urnes li donen al centre esquerre la majoria suficient per a governar la capital de la Safor amb un pacte a dos sense necessitat de suports externs.

PublicitatJuega Limpio Orihuela