“Tres bragas 5 euros!” i el vot….disputat al mercat entre candidates de diferents partits

Al tradicional Mercat del Dilluns de Castelló, s'han trobat les candidatures a les pròximes eleccions generals, del PSOE, de Més Compromís i del PP demanant el vot a comerciants i veïns

Publicitat

El tradicional Mercat del dilluns de Castelló s’ha convertit este matí en el punt neuràlgic per a la captació del vot de cara a les generals. Un fet que piori no tindria cap rellevància, ja que la campanya a peu de carrer en les zones més freqüentades és quasi una obligació, si no fos perquè el poc de temps abans de les eleccions ha fet que coincidiren tres formacions polítiques a la vegada.

Així, al costat de les parades de fruites, verdures, roba i mercaderies de tota mena, els veïns s’han trobat amb els grups de les comitives que anaven preguntant, explicant i recordant la gent la importància “d’anar a votar” i oferint-los raons, més o menys desgranade, segons el temps i l’interés, perquè eixe vot anara a les seues files.

PublicitatRovira  

Per part dels socialistes, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la cap de llista al Congrés dels Diputats, Susana Ros, han parlat de finançament local i autonòmic atenent també els mitjans de comunicació a l’entrada del Mercat i visitant el recinte.

D’altra banda, Més Compromís-més País, també ha tingut presència amb la cap de llista nacional per la demarcació de Castelló al Congrés, Marta Sorlí i acompanyada d’altres membres de la nova coalició dels somriures, mentres explicaven “l’alternatva de desbloqueig” que representen.

Pel que fa als populars, també han quadrat agendes per deixar-se veure. Així la junta local del PP ha passejat pel mercat amb Begoña Carrasco, Salomé Pradas, l’expresident de la Generalitat i exalcalde de Castelló, Alberto Fabra i la companyia de la incombustible Carmen Amorós, una dels personatges més coneguts entre molts dels comerciants que es dediquen a la venda ambulant.

Respecte a les reaccions de la gent que comprava o venia al mercat, com sempre, també s’escoltaven els mateixos tòpics amb comentaris clàssics com cómo se nota que hay elecciones!“, o mostres de desafecció generalitzades independentment dels candidats que s’arrimarem, amb el desgastat comentari de “són tots iguals”.

Tot i això, “la feina” de captar vots a peu de carrer no ha decaigut i cadascú amb les seues eines han tractat d’emportar-se el compromís de què diumenge triaran la seua papereta. De fet, les forquilles que se barallen a menys d’una setmana dels comicis i sobretot les característiques de la demarcació de Castelló junt els últims pronòstics fan que la diferència per aconseguir representació a Madrid estiga cada vegada més disputada així que, segons els experts, hagués estat una insensatesa i més en un escenari com el del Mercat del dilluns on cada setmana passen milers de persones, no llançar-se a la “captura” del vot.

PublicitatJuega Limpio Orihuela