El PSOE acudirà als tribunals per a denunciar les “amenaces, coaccions i calúmnies” a diputats socialistes

Adriana Lastra ha anunciat que la seua formació acudirà als tribunals per a denunciar les "amenaces, coaccions, difamacions i calúmnies".

PublicitatAVL

La sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha anunciat que la seua formació acudirà als tribunals per a denunciar les “amenaces, coaccions, difamacions i calúmnies” contra els diputats del seu partit.

La dirigent socialista ha informat de la decisió a través d’una anotació en el seu compte de Twitter, en el qual també ha assegurat que els parlamentaris votaran hui “amb molt d’orgull el govern progressista”.

PublicitatRovira  

Minuts després del seu anunci, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha confirmat que “alguna d’eixes amenaces” abocades en les xarxes socials “van a acabar en la Justícia perquè es protegisca la immunitat” de la qual gaudeixen els diputats.

En una entrevista en ‘Las mñanas de RNE’, recollida per Europa Press, Calvo ha mostrat la seua “inquietud pel comportament de l’oposició”, especialment per les “injúries” que alguns parlamentaris han denunciat aquests dies.

El diputat del PSOE José Luis Aceves va denunciar aquest diumenge en la xarxa social la “campanya de les dretes” amb una captura de pantalla d’una conversa en Whatsapp en la qual poden llegir-se diversos insults.

“40 anys després de vida democràtica pensàvem que açò no hauria de viure’s. Alguns dels tuits ens produeixen greu inquietud. Hem sigut assenyalats amb nom i cognoms algun des de ciutats concretes on està la nostra vida amb amenaces clares. Açò si que no es pot tolerar en un sistema de convivència”, ha lamentat.

La vicepresidenta ha explicat que “l’oposició ha d’entendre que les lleis són iguals per a tots”. “També per a una oposició que ha d’entendre que els 350 escons són legals”, ha postil·lat.

UNA “CAMPANYA D’INTIMIDACIÓ”

Per la seua banda, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, s’ha mostrat “sorprès” davant una “campanya d’intimidació” que, al seu parer, no s’ha produït abans en democràcia.

“El que m’impressiona és que pretenguen escudar-se en la consciència. S’ha de votar en consciència, però també en llibertat. Això tracten de coartar als qui no els agrada la llibertat. Molt amant de la llibertat no s’és quan es concilia amb els interessos particulars”, ha enlletgit.

Finalment, la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha qualificat d'”intolerable” que en “una democràcia consolidada” s’hagen de veure “determinades amenaces”. “És absurd que hi haja alguns entestats a fer del bloqueig l’única opció de fer política”, ha resolt.