13.1 C
Valencia

El PSPV insta al Govern a prendre mesures per a donar suport al sector agrari per les pèrdues generades per la crisi

Els socialistes en el Congrés plantegen mesures com a campanyes de promoció nacional per al consum de cítrics, exempció de l'IBI per als agricultors afectats i rebaixes de l'IRPF

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els socialistes valencians han presentat una Proposició No de Llei en el Congrés en la qual insten al Govern a prendre mesures per a donar suport al sector agrari per les pèrdues generades per la crisi i sol·liciten que s’analitzen les conseqüències dels acords generats a la Unió Europea amb tercers.

El diputat del PSPV-PSOE en el Parlament Toni Quintana, ha advertit que “l’agricultura i la citricultura és una prioritat per als socialistes”, i ha exigit iniciatives que pal·lien “la pèrdua de competitivitat que ha patit el camp valencià després de les negociacions de l’anterior Govern del PP a la Unió Europea”.

- Publicitat -

Quintana ha valorat els treballs que “s’estan impulsant tant des del Govern central com des de la Generalitat valenciana, de la mà dels representants del sector per a tractar de pal·liar les pèrdues que han patit i que es calculen en més de 134 milions d’euros”.

“El Ministeri d’Agricultura ha pres mesures urgents com la retirada del mercat en fresc de 50.000 tones de taronges i xicotets cítrics” ha indicat el diputat qui, recorda també el “constant suport manifestat pel Consell de Ximo Puig al camp valencià”, qui reivindica la necessitat que l’agricultura mediterrània tinga un paper més important en la nova Política Agrària Comuna (PAC) així com que “la Unió Europea exigisca a totes les mateixes garanties que se’ls exigeix als productes valencians”.

- Publicitat -

En aquesta línia, la proposta presentada pels socialistes en el Congrés demana “un estret seguiment de les condicions fitosanitàries de les importacions de cítrics” i “un enduriment dels controls”.

El text registrat en la Cambra Baixa també planteja al Govern que s’analitzen les conseqüències negatives que han generat els acords de la UE amb tercers països i, en el cas de constatar-se distorsions del mercat, “en un termini el més breu possible, s’exigisca a la Unió Europea que s’aplique la clàusula de salvaguarda davant l’entrada de cítrics de Sud-àfrica”. L’objectiu, ha explicat Quintana, és “estar al costat del sector citrícola per a promoure i defensar els interessos dels citricultors en les preses de decisions que puguen afectar el sector”.

- Publicitat -

El diputat del PSPV-PSOE també ha destacat que els socialistes “instem al Govern a ampliar les iniciatives que ja s’estan impulsant per a mitigar les conseqüències per les pèrdues de l’última campanya” i entre altres, ha assenyalat que, “amb urgència, l’Executiu central faça una campanya de promoció del consum de cítrics en tot el territori nacional, s’aproven mesures com l’excepció de l’Impost de Béns immobles (IBI) per als agricultors afectats així com una reducció dels índexs de rendiment net per al sector citrícola en l’IRPF de l’exercici 2018”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià