El PSPV proposa instal·lar càmeres de seguretat en els escorxadors per a evitar el maltractament animal i garantir la seguretat alimentària

Publicitat

El portaveu socialista d’Agricultura en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) perquè s’instal·len càmeres de vigilància en totes les instal·lacions dels escorxadors de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat que es complisca la normativa en matèria de benestar animal i seguretat alimentària “de manera efectiva i rigorosa”.

El Grup Parlamentari Socialista en Les Corts ha registrat esta PNL en col·laboració amb l’ONG Equalia, que ha dut a terme investigacions sobre les condicions i el tracte que es dona als animals en escorxadors de tota Espanya. “Algunes imatges són esborronadores i han fet saltar totes les alarmes”, ha lamentat Calvo.

PublicitatRovira  

“El que pretenem és garantir de manera efectiva i rigorosa el compliment de la normativa de benestar animal i de seguretat alimentària”, ha explicat el diputat, que ha afirmat que és “indiscutible” que “la protecció i el benestar de les espècies per a consum humà” i “les condicions higienicosanitàries” s’han convertit en una preocupació fonamental per als consumidors.

En este sentit, ha destacat que els socialistes “estem compromesos amb el benestar animal i la millora de les condicions de totes les espècies”, i ha assenyalat la importància de lluitar contra el maltractament animal també des de l’àmbit de la indústria.

Així mateix, ha considerat essencial “la cura del medi ambient i els éssers vius” com a base de la transició cap a “una economia verda i sostenible” i ha conclòs que la posada en marxa d’esta mesura “millorarà la qualitat de la matèria càrnia, aportant-li un valor afegit”, al mateix temps que “protegirà i preservarà el sacrifici en les millors condicions possibles de tots els animals”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela