El PSPV celebra la 4a edició dels Premis Educació

511

Els socialistes valencians celebraren ahir a València la 4a edició dels Premis d’Educació que, en les seues diferents categories, reconeixen el treball i compromís d’aquelles entitats i persones que aposten en el seu moment a dia per impulsar una educació pública de qualitat i en igualtat. A l’acte van assistir el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, que va remarcar que “l’educació és el millor recurs amb el qual explica la Comunitat, que només creixerà desenvolupant la competència, les habilitats i l’eficàcia dels nostres conciutadans i, per descomptat, aconseguint que les oportunitats educatives arriben a tots i totes”. “L’educació és la pedra angular de la convivència, de la recuperació econòmica i del nostre benestar”, va apuntar en la clausura del lliurament dels premis educatius.

A la cita, organitzada per la secretària d’Educació del partit, Inma Sánchez, també van acudir el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler i una àmplia representació de diputats i diputades i càrrecs orgànics i institucionals del partit. En ella es va distingir l’esforç i compromís amb l’educació pública des dels diversos àmbits de la societat. “Els socialistes volem agrair, reconéixer i animar als nombrosos col·lectius i persones l’aportació de les quals al món de l’educació és fonamental i un pilar bàsic per avançar tant en qualitat com en innovació, igualtat o inclusivitat”, va indicar Sánchez.

Els premis estan dividits en deu categories i per a aquesta edició els guardonats van ser l’Ajuntament de Paterna en la secció de Municipis i Educació pel seu esforç per impulsar una educació activa tant per a persones majors com a joves. En la modalitat de Noves Tecnologies i Educació els premis PSPV 2018 reconeixen el treball de Jordi Martínez, professor en l’Institut d’Almenara, per la seua gran aportació a la comunitat educativa a través de l’ús de les xarxes socials.

El premi de Coeducació va ser compartit entre dos col·legis de Castelló, el Col·legi Censal i al Col·legi Soler i Godes, pel seu compromís en la lluita contra les desigualtats i la seua aposta per impulsar plans de coeducació.

El col·legi Sant Blai d’Alacant va rebre el premi de Lectura pel seu projecte educatiu d’implicar a tots els alumnes i alumnes amb una metodologia innovadora que fomenta la lectura de forma voluntària. Un altre dels premiats va ser el centre d’educació especial Raquel Payà de Dénia que aquest any compleix 30 anys i s’ha convertit en tot un referent a la comarca per la implicació de tota la comunitat educativa que ha aconseguit formar una àmplia família entorn del centre.

En la categoria de Periodisme i Educació en aquesta edició els socialistes van reconéixer la labor informativa del periodista Ignacio Zafra, redactor de la delegació d’El País a la Comunitat Valenciana; en matèria de Música i Educació el premi fou per a Paco Muñoz per la seua trajectòria com a cantant que ha acostat la música als més petits.

Aquest any s’inclou dues noves categories el premi d’Educació i Coordinació Internivells que és per a l’institut ‘l’Encantà‘ de Rojales i el premi a l’Esport i Educació que va recaure sobre la Fundació Llevant Unió Esportiva Cent Anys per la seua implicació en projectes d’esport adaptat i la seua labor educativa i de transmissió de valors i finalment el premi que va reconéixer la trajectòria professional i personal és per a Baltasar Vives, nascut als Poblets, mestre i diplomat en Belles arts amb tota una vida lligada al món de l’educació des de diversos àmbits.

“Educar per a la ciutadania, educar per créixer i educar per innovar”
Per la seua banda, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va reconéixer durant la seua intervenció “la labor de totes les persones, centres i col·lectius premiats perquè representen els esforços de moltes persones per garantir que l’educació continue sent l’instrument fonamental per acabar amb les desigualtats d’origen, aconseguir una major cohesió social i lluitar per la igualtat d’oportunitats” i va valorar l'”esforç que des del Consell hem realitzat en els últims dos anys al costat de la comunitat educativa per consolidar un projecte educatiu basat en tres eixos: educar per a la ciutadania, educar per créixer i educar per crear i innovar”.

“Des que comencem a transformar aquesta Comunitat hem tingut clar que l’educació per als socialistes i pel Consell és la pedra angular del projecte de futur de la Comunitat” va reivindicar el líder dels socialistes valencians després d’incidir que “el nostre objectiu és convertir a la Comunitat en una comunitat educadora perquè no solament l’escola educa, l’educació es fa des de totes les institucions, des de tota la societat, entorn d’un projecte compartit, formador i innovador”. Així, Ximo Puig va enumerar alguns dels avanços del Govern del Botànic en matèria educativa com l’engegada del programa de gratuïtat de llibres de text XarxaLlibres, el pla de construcció de col·legis edificant o la gratuïtat de l’educació pública 0-2 anys i va incidir que “si una cosa hem de tenir clar els socialistes, és que el nostre millor recurs és el talent dels valencians i valencianes”.