El PSPV proposa incrementar els programes de conscienciació i les ajudes per als plans de ciberseguretat

Noelia Hernández insta, a més, a desenvolupar una estratègia per a atraure empreses de ciberseguretat i fomentar la creació de start-ups en la Comunitat

Noelia-Hernández-
Actualitat Valenciana

El Grup Socialista en Les Corts ha presentat una Proposició No de Llei en la qual proposa incrementar els programes de conscienciació i sensibilització sobre ciberseguretat, especialment entre les empreses valencianes. A més, el PSPV planteja també la posada en marxa dels programes d’ajuda impulsats per la Generalitat per a plans dirigits a esta matèria.

“El dinamisme de la societat actual i els avanços digitals fan que qualsevol dispositiu connectat siga un possible objecte d’atac per ciberdelinqüents” ha explicat la diputada socialista, Noelia Hernández que destaca que, segons dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), “en 2017 s’han gestionat més de 123.000 incidents de seguretat, un 6,77% més que en 2016”. Hernández assenyala que, a més, “tres de cada quatre empreses espanyoles ha sigut atacada en els últims cinc anys”.

Per això, el grup socialista en Les Corts Valencianes proposa intensificar els programes de conscienciació i sensibilització sobre ciberseguretat especialment en les empreses valencianes, ja que “la conscienciació de les empreses de la Comunitat respecte a la ciberseguretat és pitjor que la mitjana espanyola”, subratlla Hernández, que relaciona la baixa implantació de mesures en pimes i microempreses amb l’elevat cost, la falta de personal qualificat i el desconeixement de l’oferta actual en el mercat.

“Tan sols un 28% dels professionals i microempreses de la Comunitat consideren que la ciberseguretat és una àrea d’inversió prioritària, mentre que així ho pensa un 46% de les pimes i un 52% de les grans empreses”, explica Hernández.

La diputada socialista ha instat, a més, a desenvolupar una estratègia per a atraure cap a la Comunitat Valenciana a empreses de ciberseguretat i a fomentar la creació de start-ups en territori valencià. “Estem davant un sector amb altes expectatives de creixement derivades de la digitalització de la societat i els models de negoci. Per punt, serà fonamental aconseguir posicionar-se com una regió i un país que compte amb operadors claus en ciberseguretat i on s’implementen estratègies I+D+I”, ha destacat Hernández.

Així mateix, la diputada socialista insisteix en la necessitat de desenvolupar i posar en marxa els programes d’ajuda per a la implantació de plans directors de seguretat i per a l’auditoria i verificació del seu compliment, inclosos en el Pla Estratègic de la Generalitat Valenciana en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Publicitat