El PSPV aposta per acabar amb les llistes d’espera sanitàries i per actuar contra el canvi climàtic

Ximo Puig ha presentat este dilluns el programa electoral del PSPV-PSOE

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presentat este dilluns el programa electoral del PSPV-PSOE en el qual es contempla una nova estratègia amb 300 milions d’euros per a acabar amb les llistes d’espera sanitàries. Dins del programa també s’inclou la creació d’un fons contra el canvi climàtic en el qual la Generalitat aportarà 30 milions d’euros per a finançar actuacions tant públiques com privades per a garantir un desenvolupament sostenible.

Ximo Puig ha destacat que este programa “no és un receptari ideològic sinó un projecte obert pensat per a tota la Comunitat Valenciana”. Per a Ximo Puig, la presentació d’este programa és “la demostració que la Comunitat Valenciana té un projecte de prosperitat social, modern, que avança, que no està ancorat en el passat, però que té una base en els principis clàssics que encara tenen una gran validesa com la igualtat, la llibertat i la fraternitat”.

Rovira  

Este programa mira al futur perquè en este moment cal triar entre anar cap avant o tornar al passat, i crec que la societat valenciana vol mirar cap avant”, ha expressat el dirigent socialista en un acte al qual han acudit representants de la societat civil, sindicats, patronal, ONGs i associacions que han col·laborat a elaborar el programa.

Ximo Puig ha marcat també com a objectiu acabar amb la pobresa infantil amb mesures com la Renda Valenciana d’Inclusió o la garantia d’educació gratuïta de 2 a 3 anys i potenciar la justicia social. A més, ha assenyalat que el programa atalla “els reptes de futur que ja són de present” com l’envelliment, la despoblació, el canvi climàtic i la igualtat entre homes i dones, “la gran qüestió del segle XXI que posa en escac el fet democràtic”. Per ultime, ha reivindicat la necessitat de “solucionar des del diàleg” la falta de finançament i inversió de la Comunitat Valenciana, un problema que “ha de solucionar-se esta legislatura sens falta”.

La memòria econòmica elaborada pels socialistes per al període 2020-2023 xifra en 1,178,26 milions l’aportació de la Generalitat per a la posada en marxa de les mesures del seu programa electoral que suposen una nova despesa o augmenten l’existent, algunes de les quals també contemplen fons d’altres Administracions. Calculen una millora neta dels recursos no financers per eixa legislatura “de 1.200 i 1.400 milions“, en un context que no té en compte una possible reforma del sistema de finançament, però sí la millora de l’economia.

PublicitatJuega Limpio Orihuela