El PSPV-PSOE celebra els seus tres anys en el Govern amb la campanya #GentdeParaula

Hi ha 40 actes previstos en diferents localitats per a explicar les polítiques socials i econòmiques impulsades pel govern de Ximo Puig

#GentDeParaula
Jorge Rodríguez i José Muñoz durant la presentació de la campanya #GentDeParaula | Premsa PSPV

El portaveu del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, i el secretari d’Organització, José Muñoz, han presentat hui la campanya #GentDeParaula per a commemorar els tres anys que el partit porta al front de la Comunitat Valenciana. Durant els pròxims mesos es realitzaran 40 actes en diferents localitats i el 30 de juny se celebrarà la Festa de la Rosa, on esperen comptar amb l’assistència de l’actual president del Govern central, Pedro Sánchez, i dels quatre ministres valencians.

Els socialistes som gent de paraula. Hem complit amb el que ens vam comprometre, sustentant el govern en la recuperació de drets, la recuperació econòmica i el renaixement de la nostra Comunitat“. Així ha valorat Jorge Rodríguez la labor que el govern de Ximo Puig ha fet a la Comunitat Valenciana des de 2015. Així mateix, el portaveu del PSPV ha indicat que abans, “este territori eixia en les notícies per a fer vergonya als valencians i les valencianes”, però ara “les coses han canviat” i estan alçant “la hipoteca reputacional“.

Segons Rodríguez, quan van arribar al Govern, la taxa d’atur “estava per damunt del 23%” i en 2019 “serà del 13%”. “Ara liderem la creació d’ocupació a Espanya amb 190.000 nous llocs de treball des de fa tres anys“, ha subratllat el portaveu. A més, en matèria d’educació, “s’oferiran 13.000 places públiques més en esta legislatura”. D’altra banda, actualment “1.700.000 de persones ja no paguen pels seus medicaments en la Comunitat” i en quan a la igualtat, destaquen que són el primer govern paritari de la Comunitat Valenciana. “Tot açò no ha caigut del cel, ha sigut fruit d’un treball constant”, ha assenyalat el portaveu.

Campanya pels tres anys de govern

José Muñoz ha comentat el complicat que semblava “complir amb el programa electoral fa tres anys”, però “la realitat” els ha donat “la raó”. “La societat valenciana té més drets ara que en 2015“, ha puntualitzat el secretari d’Organització. Així mateix, Muñoz ha sigut l’encarregat d’explicar la campanya, indicant que es realitzaran 40 actes, destacant la Festa de la Rosa el 30 de juny en el parc de Capçalera. “Teníem confirmada l’assistència de Pedro Sánchez abans que es convertira en president. La idea és que acudisca, encara que entenem que la seua agenda és ara més complicada“, ha assenyalat el secretari, qui també ha comentat que esperen comptar amb els ministres valencians.

El tauler de joc ha canviat. Ara la majoria dels progressistes espanyols es veuen representats pel Partit Socialista“, ha indicat José Muñoz. A més, el secretari d’Organització ha comentat que les enquestes d’intenció de vot “consoliden al PSOE com a força més votada en les províncies de la Comunitat Valenciana”, per açò amb esta campanya pretenen consolidar el vot i fer “un escalfament” de cara a la campanya electoral de l’any que ve.

“Serem pacients, però també exigents”·

En relació al tema del finançament, Jorge Rodríguez ha destacat que “hi ha un canvi radical en les relacions amb el govern central“, ja que el primer que han fet ha sigut “posar-se en contacte per a solucionar la situació”. Així i tot, ha puntualitzat que seran “pacients“, com també ho estaven sent amb l’anterior govern, però “exigents“. Segons ha explicat el portaveu, Sánchez i Puig es reuniran pròximament per a abordar el tema del finançament.

 

Publicitat