15 C
Valencia

El PSPV reclama al Govern que l’aigua dessalada per a reg siga subvencionada i no excedisca els 0,3 €/m³

El diputat socialista presenta una PNL en les Corts en la qual insta al Govern a engegar amb caràcter d'urgència un Pla de xoc d'optimització de les dessaladores que permeta engegar totes les instal·lacions de la Comunitat.

- Publicitat -AVL

“Des de fa tres anys el Govern d’Espanya no ha pres ni una sola decisió per a pal·liar el greu problema de sequera que afecta la Comunitat Valenciana i especialment a la província d’Alacant” ha denunciat el diputat socialista en Les Corts, David Cerdán qui, per açò, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei en la qual reclama al Govern central ajudes perquè l’aigua dessalada per a reg no excedisca els 0,3 €/m³. “Li demanem al govern de Rajoy que actue i ho faça de forma immediata perquè solament ell té les eines suficients per a poder fer-ho”, ha assenyalat el diputat socialista.

“És d’urgent necessitat que s’engeguen les dessaladores; que s’establisca un preu de l’aigua que siga assumible tant per als usuaris urbans com per als agricultors; que es comencen a executar totes aquelles obres i actuacions que estan en el seu pla de conca i que avui dia estan paralitzades” ha detallat el portaveu de Medi ambient. Així, tal com ha explicat Cerdán, una de les iniciatives que arreplega la PNL és que “amb caràcter d’urgència” s’aprove el Pla de xoc d’optimització de la dessalació que permeta engegar totes les instal·lacions de la Comunitat i les produccions de les quals siguen destinades prioritàriament al consum urbà de les poblacions del litoral.

A més, el diputat socialista també ha assenyalat com a primordial, per a afrontar el greu problema de la sequera que afecta especialment a la província d’Alacant, que s’establisca un calendari, així com que s’òbriga una ronda de negociacions amb totes les forces polítiques, més els representants de les Comunitats i les entitats socials per a redactar i aprovar un nou Pla Nacional de l’Aigua que establisca les línies bàsiques de gestió en matèria hidrològica i prepare a Espanya per a fer front a l’efecte del canvi climàtic.

De fet, per als socialistes és imprescindible que “d’una vegada per sempre es desenvolupe i desempolse el Pla Nacional de reutilització d’aigües que es va enterrar quan va arribar Rajoy” i ha demanat que “no es malgaste ni es desaprofite tota saviesa que tenen els agricultors, les universitats i les entitats agràries per a posar solucions a este mal que es va arrossegant per la seua passivitat des de fa massa temps”.

“El que deu fer Rajoy i la ministra d’Agricultura Isabel García-Teixiria és escoltar als regants, als agricultors i als milers d’afectats per esta greu sequera que reclamen diàriament, tal com ho feren dissabte passat a Elx, solucions perquè el que s’estan jugant és el seu futur” ha apuntat Cerdán després d’incidir en la necessitat que des del Govern s’atenga de forma urgent al president de la Generalitat “que ja ha reclamat mesures urgents per a salvaguardar una de les principals activitats econòmiques de la Comunitat com a aportacions extraordinàries del Tajo-Segura.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià