La direcció del PSV suspendrà a Rodríguez de tots els seus càrrecs en el partit

El jutjat investiga irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra i s'han practicat registres en la Diputació de València, en les dues seus de l'Ajuntament d'Ontinyent, la seu social de Divalterra i habitatges particulars dels detinguts.

La Comissió Permanent del PSPV-PSOE es reunirà esta nit per a, previsiblement, suspendre de tots els seus càrrecs en el partit a Jorge Rodríguez, detingut avui per la Policia dins de l’operació Alquería contra la corrupció.

Fuentes del PSPV-PSOE han indicat a EFE que en la reunió, que ha sigut convocada a les 22.30 hores, s’analitzarà la situació en què es troba Jorge Rodríguez, membre de la direcció i portaveu del PSPV-PSOE, després de les actuacions de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Encara que la Permanent és un òrgan col·legiat de la direcció del partit dels socialistes, les fonts han comentat que tot apunta al fet que Rodríguez, que és també alcalde d’Ontinyent, una població de la comarca de la Vall d’Albaida, seran cessats dels càrrecs que posseeix dins de l’estructura del PSPV, tant en l’àmbit autonòmic com a comarcal i local.

L’operació Alquería, per la qual ha sigut detingut Rodríguez, ha suposat la detenció d’altres cinc persones, entre elles el cap de gabinet del president de la Diputació, Ricard Gallego, i els gerents de l’empresa pública de la Diputació de València Divalterra, Agustina Brines i Javier Simó, segons han confirmat a Efe fonts properes a la recerca.

Les diligències declarades secretes pel Jutjat d’Instrucció número 9 de València es van obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públiques el passat mes de maig després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

Publicitat