22.2 C
Valencia

Publicacions de l’UJI ofereix més de 200 obres en descàrrega gratuïta

- Publicitat -AVL

Publicacions de la Universitat Jaume I, l’editorial universitària de Castelló, creada juntament amb la institució el 1991, compta amb més d’un miler d’obres en diversos formats i estàndards d’edició, impreses i també en edició digital que poden adquirir-se a través de la tenda.uji.es.

Entre les obres editades, hi ha algunes col·leccions que s’ofereixen en la seua totalitat en obert i descàrrega gratuïta, sota llicències Creative Commons, com a arxius enriquits de .PDF, principalment, però també de vegades en altres formats com ara .EPUB o issuu. L’exemple més representatiu és la col·lecció «Sapientia», amb 161 manuals i materials didàctics publicats fins al moment i amb diversos títols en producció, una col·lecció de referència entre les universitats, que el 2015 va obtenir una menció especial del jurat als XV Premis Nacionals d’Edició Universitària, convocats per la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) en la categoría «Divulgació científica» per l’esforç i difusió en obert dels continguts de la col·lecció.

Altres col·leccions que també ofereixen els continguts en obert, i que si es desitja també es poden adquirir en format imprés, són la col·lecció «Càtedra FACSA», amb 3 títols, la col·lecció «Microrelatari per l’erradicació de la violència de gènere», amb set números publicats, i l’acabada d’encetar «Galeria Octubre» que ha publicat en doble versió lingüística castellà/valencià.

Així mateix, han obert algunes de les seues publicacions les col·leccions «Humanitats», que ja ha publicat 60 títols, deu dels quals són d’accés i descàrrega lliure, i «Innovació educativa», amb vuit títols que es poden descarregar gratuïtament. Fora de col·lecció es poden també trobar una quinzena d’obres de diverses temàtiques, entre les quals destaca el llibre emblemàtic Cronologia tòpica del Calendari Julià, d’Arcadi Garcia Sanz i Francesc de Rocafiguera i Garcia, que ha estat escollit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, com a llibre de la ciència, un exemplar imprès del qual es lliura als doctors i doctores honoris causa en la cerimònia de nomenament, juntament amb el birret, els guants i l’anell, tots els elements que n’acrediten la distinció.

A més, la totalitat de les revistes d’investigació i de difusió, tretze en total, que es publiquen a la Universitat Jaume I actualment s’ofereixen en accés obert i es poden consultar al portal e-revistes gratuïtament.

La relació completa i els continguts de les obres, llibres i revistes que Publicacions de la Universitat Jaume I ofereix en descàrrega gratuïta es poden consultar al repositori institucional.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda neteja els barrancs del Salvador i Partida Beniparrell

La campanya #OndaNeta segueix avant amb el condicionament de les zones perifèriques per a evitar emboços per les pluges.

Els pediatres de Castelló estan al límit en haver d’exercir les funcions de rastrejadors de positius als col·legis

CSIF adverteix que s'està saturant als pediatres amb la tasca del rastreig de positius en xiquets.

L’Alcora és acceptada com a membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO

La capital de l'Alcalatén es converteix en la segona ciutat espanyola a formar part d'esta important xarxa mundial.

L’espectacle ‘Voronia’ inicia la nova temporada de l’IVC al Teatre Principal de Castelló

La producció de la companyia La Veronal es representa este dissabte, 26 de setembre.

Desapareguda una dona a Requena quan anava a un funeral

Busquen a Rocío Gea Pérez, veïna de Requena, que va desaparéixer sense deixar rastre.
- Advertisement -

: Valencià