Sanitat elabora una norma per a impedir publicitat enganyosa després del cas iDental

La Conselleria de Sanitat està elaborant una norma per a impedir la publicitat enganyosa a la Comunitat Valenciana´, i també abordarà l'intrusisme, després del cas de frau de les clíniques iDental, que en la nostra regió ha afectat almenys a 120.000 persones. 

La Conselleria de Sanitat està elaborant una norma per a impedir la publicitat enganyosa a la Comunitat Valenciana´, i també abordarà l’intrusisme, després del cas de frau de les clíniques iDental, que en la nostra regió ha afectat almenys a 120.000 persones.

Així ho ha assegurat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat dels Corts per a informar, a sol·licitud del grup Podemos, de les accions empreses pel seu departament davant les denúncies realitzades per pacients tractats en les clíniques iDental.

“El cas IDental és presumptament una de les estafes més greus en l’àmbit sanitari en els últims anys, és molt greu”, ha assegurat Barceló, qui ha assegurat que portarà aquest cas al pròxim Consell Interterritorial de Sanitat i ha advertit que el tractament bucodental no està en la cartera de servei del sistema nacional de salut.

Segons el parer de Barceló, l’ocorregut en les clíniques, cinc d’elles a la Comunitat Valenciana, “no era previsible” i ha assegurat que no els consta que s’haja produït cap contagi d’Hepatitis C entre els afectats.

Fins al moment, segons Barceló, ja són 1.137 les persones les que han acudit a la Conselleria reclamant una còpia de la seua història clínica, encara que ha indicat que la seua indexació està sent difícil ja que quan van ser recuperats no estaven arxivats ni ordenats i estaven fetes a mà.

CatalanSpanish