Puig anuncia 150 milions a microempreses i una Estratègia per a la IA

Bonig afirma que la Comunitat "no necessita un home anunci com a president sinó un líder que faça les reformes".

PublicitatAVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell engegarà tres mesures per a reactivar l’economia valenciana davant “les incerteses” actuals: una injecció del banc públic de 150 milions a 750 microempreses, un pla d’incentius per a grans inversions empresarials amb els quals es preveuen crear 1.400 llocs de treball i una Estratègia per a l’Economia de la Intel·ligència Artificial.

Puig ha realitzat els anuncis en la sessió de control de Les Corts en resposta a la síndica del PP, Isabel Bonig, que li ha preguntat sobre com afronta el Consell l’actual escenari de desacceleració econòmica i li ha retret que la Comunitat Valenciana “no necessita un home anunci com a president sinó un líder que faça les reformes que l’economia exigeix”.

PublicitatRovira  

En eixe sentit, ha anunciat que el banc públic, amb l’SGR, tancarà l’any amb una injecció de 150 milions a 700 microempreses, autònoms i start-ups davan dels “zero euros” que s’invertien amb l’anterior govern del PP.

A més, en un pròxim ple del Consell s’aprovarà “per primera vegada en la història” un pla d’incentius per a impulsar grans inversions empresarials de més d’un milió d’euros, vinculats al canvi de model i que tinguen un caràcter plurianual. En total, s’invertiran 20 milions que atrauran 141 milions d’inversió privada i crearan 1.400 llocs de treball.

Finalment, ha explicat que s’ha dissenyat una Estratègia per a l’Economia de la Intel·ligència Artificial, que es presentarà pròximament, per a “diversificar i transformar” el teixit valencià basat en R+D+I i la revolució tecnològica. En aquest marc, s’han dissenyat pols d’atracció per a la innovació com el Districte Digital d’Alacant, La Marina de València i el sector ceràmic de Castelló.

Puig ha constatat que estem davant d'”unes incerteses” econòmiques per la desacceleració d’Alemanya, les guerres comercials i el Brexit que s’uneixen a causes estructurals, però ha assegurat que la Comunitat Valenciana està “ara millor” que fa quatre anys per a afrontar-les gràcies als “instruments potents” que ha engegat la Generalitat “des del diàleg social i l’estabilitat”.

Sobre el tema, ha criticat el PP que si haguera sigut “responsable” amb els interessos dels valencians i haguera votat a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i no en contra juntament amb les forces independentistes “hui tindríem un bon pressupost per a fer front” a aquestes incerteses.

Amb tot, ha insistit que l’economia valenciana està en “les millor condicions” per a afrontar la desacceleració” perquè “les empreses i la Generalitat han fet els deures” i ha criticat a Bonig que parle de retallades quan el PP va ser qui “va retallar 3.000 milions de despesa social”. “Eixa és la seua política”, li ha etzibat a Bonig.

INCOMPLIMENTS DELS ‘XIMOANUNCIS’

Per contra, Bonig li ha replicat que la Comunitat Valenciana “no necessita un home anunci com a president sinó un líder que faça les reformes que l’economia exigeix” i en eixe sentit li ha recordat “els incompliments” dels seus ‘ximoanuncis’ com el seu pla per a reduir la burocràcia o la baixada d’impostos per a empreses familiars.