Puig anuncia la inversió “immediata” de 60 milions per al “renaixement” del Baix Segura

Puig ha obert la seua primera sessió de control de la X Legislatura a Les Corts.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la inversió “immediata” per a la recuperació del Baix Segura després del temporal de fa unes setmanes arribarà fins al 60 milions d’euros per a reparar totes les carreteres i infraestructures, amb l’objectiu d’aconseguir “el renaixement d’una comarca essencial per a entendre la Comunitat Valenciana”.

Amb aquest anunci, Puig ha obert la seua primera sessió de control de la X Legislatura a Les Corts, garantint que el Consell estarà “sempre, com des del principi, al costat dels ciutadans”.

De moment, després de l’aprovació de les ajudes immediates de fins el 4.500 euros per afectat, la Generalitat va obrir dilluns les dos oficines comarcals a Dolores i Ontinyent per a atendre els damnificats. “En tres dies s’han atés 2.000 persones i 1.364 sol·licituds d’ajudes, i ja estan en marxa les actuacions urgents de les conselleries”, ha destacat.

“En aquesta qüestió no pot haver-hi parts; hem d’anar tots a l’una, ha de ser un assumpte de Comunitat”, ha reivindicat Puig dirigint-se a la resta de grups parlamentaris, als quals ha agraït el seu suport i unitat al voltant de la defensa dels afectats.

Ha tornat a lamentar que l’aigua “tan necessària per a la Comunitat haja suposat patiment” i ha posat l’accent que “moltes persones ho han perdut tot; l’efecte ha sigut devastador”.

Ha encoratjat a “anar més enllà” amb el ‘pla Baix Segura’ per a “en cap cas deixar ningú al marge” i aconseguir la recuperació total de la comarca arrasada per la gota freda. “No escatimarem cap esforç perquè, hui més que mai, tots som Baix Segura”, ha reblat.

" "
CatalanSpanish