viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig aposta pel consens total per a la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus

Puig ha remarcat també la necessitat d'arribar a un consens institucional, "sense centralisme ni uniformitats" que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que "ningú no ho pot tot en solitari".

Puig aposta pel consens territorial i institucional per a la recuperació valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la roda de premsa en el Palau de la GeneralitatEl president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest dilluns ha convocat una reunió amb les alcaldies de Castelló, València, Alacant i Elx, les presidències de les diputacions, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i el president del Fòrum de Municipis d’Interior, amb l’objectiu de començar a treballar junts per a “cohesionar i cosir” la Generalitat.

D’aquesta manera es construeix la recuperació valenciana basant-se en tres pilars: la política, representada per la comissió per a la reconstrucció, el diàleg social, encarnat en la mesa del diàleg social, i el territorial, que es gestionarà entre les institucions abans esmentades.

Puig ha remarcat també la necessitat d’arribar a un consens institucional, “sense centralisme ni uniformitats” que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que “ningú no ho pot tot en solitari”.

Pel que fa a l’ingrés mínim vital, Puig l’ha celebrat però ha destacat la necessitat de coordinació entre les administracions perquè arribe a totes les persones que ho necessiten. Per això, ha anunciat que demanarà un conveni perquè la Generalitat el puga cogestionar amb el govern espanyol de la manera més ràpida possible.

També ha valorat molt positivament l’anunci de Sánchez respecte a la gestió de la desescalada per part de les comunitats autònomes una vegada aquestes arriben a la fase 3. 

Gestió dels fons europeus per a la recuperació

El cap del Consell ha fet referència al pla de recuperació presentat aquesta setmana per la Unió Europea i ha recalcat la importància del fet que Espanya trie correctament de quina manera es gestionaran i repartiran les ajudes. 
En aquest sentit, ha explicat que Pedro Sánchez ha assegurat en la reunió de presidents que les Comunitats Autònomes participaran en el repartiment dels fons del pla de recuperació europeu i que aquests estaran destinats, principalment, al turisme, el comerç, l’automoció, les energies renovables, el transport i la digitalització.

Puig ha anunciat també que demanarà un ple monogràfic a les Corts per a recollir totes les iniciatives dels grups parlamentaris sobre com aprofitar les ajudes europees. 

Conferència de presidents

Per ultim, Puig ha informat també d’algunes de les qüestions que ha plantejat en la conferència de presidents, com ara la institucionalització de la mateixa i també de les conferències sectorials, ja que aquesta forma d’organització federal ha resultat ser molt útil.

També ha proposat la posada en marxa de quatre plans estatals, d’infraestructures, d’energies renovables, d’habitatge i de mobilitat, un un marc legal per a la reactivació de la inversió pública i privada.

Últimas noticias

Contenido relacionado