Puig reitera que les aules “són un espai segur”

Mentre s'acaba d'anunciar l'enduriment de les restriccions de la pandèmia i noves mesures que acurten horaris els estudiants continuaran acudint als centres educatius com estava previst el pròxim dia 7

Després d’una setmana amb 195 víctimes mortals per COVID a la Comunitat Valenciana i la decisió d’endurir mesures i restriccions pel repunt de la pandèmia, Puig ha mostrat públicament la seua confiança a la seguretat de les aules i per tant ha confirmat de nou la tornada el dia 7 des estudiants als centres educatius.

Tot i un confinament perimetral de 26 municipis l’accent posat en la reducció d’horaris i aforaments en sectors com l’hostaleria, que tancarà a les 5 de la vesprada, o en les limitacions de la mobilitat, el president de la Generalitat ha afirmat que es mantindrà als alumnes a les aules perquè “els experts afirmen que les aules són un espai segur”.

El responsable autonòmic ha demanat a les famílies que confien i ha agraït a la comunitat educativa el seu treball per mantenir obertes les aules. És a dir, que les prop de 8 hores diàries que alumnat i professorat – en especial aquell que també fa ús dels menjadors escolars- passen diàriament amb mascareta posada, baix la vigilància d’uns docents que veuen incrementades les seues tasques, està sent molt més efectiu que apel·lar a eixa responsabilitat col·lectiva social que de tan poc sembla haver servit d’acord amb les últimes xifres.

Així, el mateix dia que entren en vigor les noves restriccions en alguns àmbits, els estudiants tornaran a emprar el mateix transport públic i tornar a les mateixes aules d’uns espais que, en paraules de Puig, estan resultant segurs. Això sí, seguirà sent amb finestres obertes i amb unes condicions que com algunes AMPES i sindicats ja han reclamat, no sempre resulten compatibles amb l’arribada de les baixes temperatures que es preveuen.

.

ValenciàEspañol