Puig es compromet a posar en marxa un bo cultural amb descomptes de més del 35%

El cap del Consell proposa que durant la pròxima legislatura existisca una Conselleria de Cultura

El líder del PSPV, Ximo Puig, ha participat en el diàleg de Cultura organitzat per Volem, la plataforma d’independents de suport a Puig, amb l’escriptora i directora general de Cultura Carmen Amoraga, la directora del festival de cinema La Cabina Sara Mansanet i la coreògrafa Rosàngels Valls. Allí, l’actual cap del Consell ha promés posar en marxa un bo cultural amb descomptes de més del 35% per a la compra de productes culturals, com música i llibres, i entrades a concerts, teatres i altres espectacles.

Esta proposta té com a objectiu posar en circulació 100.000 unitats d’este bo, amb un preu total de 40 euros, dels quals 25 serien pagats per l’usuari i la resta per la Generalitat. “No hi ha una societat avançada sense homes lliures i només hi ha homes lliures si tenen accés a la cultura. La pròxima legislatura la cultura ha de tindre un pes institucional major i m’agradaria que hi haguera una Conselleria de Cultura”, ha comentat Puig durant la seua intervenció.

Este bo està inspirat en el model basc, on compten amb un bo d’estes característiques des de fa anys. Segons Puig, el que es pretén és “promocionar la cultura entre la ciutadania i al mateix temps, potenciar les indústries culturals”.

El líder del PSPV ha explicat que després d’una legislatura d'”urgències” en la qual s’han atès “qüestions fonamentals” i després de 20 anys en què la cultura ha estat “abandonada”, durant la pròxima legislatura ha de formar part “nuclear” del projecte de la Comunitat Valenciana.

A més, també s’ha pronunciat sobre l’augment de les ajudes que proposa el PSPV per a les bandes de música, entitats que “cohesionen la Comunitat” i que, a més d’una expressió cultural, són “convivència i integració social i econòmica“. Puig ha subratllat que la mitat dels músics professionals a Espanya tenen origen valencià i cal “tractar la música com es mereix” i, per açò, van a augmentar l’ajuda estructural a les bandes i a altres qüestions relacionades, com la inversió en conservatoris.

Publicitat