Puig viatjarà a Brussel·les per conéixer les repercussions de l’acord entre Mercosur i la UE

El president de la Generalitat tindrà el dijous una trobada amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmstrm.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatjarà a Brussel·les la setmana vinent per a reunir-se amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmstrm, amb la finalitat de conéixer de primera mà les implicacions que pot tindre per a la Comunitat Valenciana l’acord entre la Unió Europea i els països integrants de Mercosur (l’Argentina, el Brasil, l’Uruguai i Paraguai) avançat divendres passat.

La reunió amb la comissària tindrà lloc dijous que ve i l’agenda del president a Brussel·les inclourà també una trobada amb el nou president del Parlament Europeu, David *Sassoli, que es produirà el dimecres. A més, el president es reunirà també amb el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Foment de l’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, contacte que es produirà el dijous.

Amb caràcter previ i per a preparar la missió institucional en la capital comunitària, el president es reunirà amb representants de les organitzacions empresarials i dels sindicats, així com de les entitats agràries, i mantindrà reunions de treball amb els membres del Govern valencià amb competències en les àrees concernides pel preacord comercial aconseguit pels Vint-i-huit.

El president de la Generalitat vol obtindre informació directa per part els mandataris comunitaris sobre un acord que encara no ha sigut aprovat pel Consell i que encara no ha arribat al Parlament Europeu amb la finalitat de poder analitzar els efectes en els sectors productius de la Comunitat Valenciana del major acord comercial aconseguit per la Unió Europea. Acompanyarà al titular del Consell en el viatge a Brussel·les el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

A més, el president ha encarregat un estudi sobre l’impacte d’aquest acord a l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, també amb la finalitat d’obtindre un diagnòstic rigorós de les conseqüències de la seua entrada en vigor en les relacions comercials de la Comunitat Valenciana i en el seu teixit productiu.

ValenciàEspañol