Puig destaca l'”entorn favorable” i la capacitat de València per acollir el Web Summit

El president ha assistit a la presentació de la candidatura de la ciutat per albergar la seu del congrés tecnològic en 2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la capacitat de València per albergar la seu del congrés tecnològic Web Summit en 2019. “Hi ha una dinàmica positiva per a la inversió tecnològica i per a una definitiva transició a la nova economia”, ha assenyalat Puig.

El cap del Consell, que ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el projecte de candidatura de la ciutat per al congrés mundial, ha ressaltat que amb aquesta candidatura València “se situa en un espai d’excel·lència” com a “entorn favorable per al desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació”.

Així mateix, ha defensat que València reuneix altres característiques com el sistema universitari, les seues infraestructures, o la seua potència turística, a més de bones capacitats tecnològiques, com és el cas de la seua extensa xarxa de fibra òptica.

A més, Puig ha assenyalat que la presentació d’aquesta candidatura entronca amb l'”aterratge en la modernitat” que la Generalitat està impulsant a la Comunitat Valenciana, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que el Consell també potencia.

En aquest sentit, el president ha recordat que el plantejament de projectes com la instal·lació de l’institut de ciberseguretat de Telefònica en la Marina de València, l’impuls de les Fintech a la ciutat, la creació del Districte Digital i l’Agència Valenciana de la Innovació a Alacant o l’impuls de la Ciutat de la Llum com a ubicació d’empreses tecnològiques europees.

El proper congrés Web Summit, un dels majors esdeveniments tecnològics del món, se celebrarà el novembre de 2019, amb unes previsions de 70.000 visitants.

La direcció de l’esdeveniment ja va realitzar una visita prèvia a la ciutat el passat mes de març, on es va plantejar Fira València com a seu principal, així com altres ubicacions satèl·lit com la Llotja, els mercats municipals, la Marina o el Palau de la Música. A més, la ciutat també ofereix 50.000 places hoteleres i el reforç del transport amb llançadores.