Puig: “El 9 de gener es reunirà la Taula Ceràmica per a enfortir la indústria del taulellet”

La Generalitat obrirà un "procés de diàleg" amb les empreses del taulellet perquè la implantació de la nova taxa de residus no repercutisca en la seua competitivitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el pròxim 9 de gener se celebrarà una reunió de la Taula Ceràmica amb l’objectiu “d’establir els criteris fonamentals, que permeten enfortir la indústria ceràmica, un sector “estratègic, que suposa un pulm: ó de vida, tant per a Castelló com per al conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Aquest organisme, impulsat pel Govern valencià i constituït per diferents representants d’aquest sector, es va constituir el passat mes de febrer com un “espai de relació permanent, entre la Generalitat i les empreses per a fomentar una visió global de la indústria ceràmica i de les relacions múltiples, que té amb tot el teixit econòmic i social del territori valencià”, tal com ha explicat Puig.

El cap del Consell ha realitzat aquest anunci després de mantenir una reunió de treball amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Isidro Zarzoso, en la qual també han estat presents el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i el secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro.

Entre les qüestions tractades, el president ha destacat que s’ha iniciat un procés de diàleg amb les empreses del sector ceràmic per a abordar com es durà a terme la implantació de la taxa de residus, de manera que no tinga una repercussió econòmica negativa ni afecte a la competitivitat de les empreses.
Amb aqueix propòsit, Puig ha anunciat la incorporació de la Secretaria Autonòmica de Medi ambient a la Taula de la Ceràmica, de la qual ja formen part actualment altres departaments del Govern valencià.

El president també ha avançat, que en la reunió del pròxim 9 de gener la Taula de la Ceràmica tractarà qüestions relacionades amb la rehabilitació, que, com ha recordat, és en gran manera “el futur de l’edificació”.

D’altra banda, la reunió del president amb representants d’Ascer ha servit també per a abordar qüestions que impliquen la participació directa de l’IVF, concretament “l’impuls” que pot donar-se a les empreses des del Banc Públic Valencià de la Generalitat per a millorar la seua capacitat.

“Posem a la disposició de les empreses valencianes 100 milions d’euros, que els permetran tenir aqueix finançament del 0% a l’1% per a llançar o millorar projectes existents”, ha afegit el cap del Consell.

El cap de l’Executiu valencià ha anunciat a més que ha finalitzat la tramitació perquè el Centre de Fruita seca d’Almassora es convertisca en la seu de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).