jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig condemna la violència masclista i insisteix en la importància de les escoles per a “educar en el respecte”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha condemnat els actes de violència contra les dones, després de conèixer-se la mort de dues d’elles a València i Gandia, i ha insistit en la importància de les escoles per a “educar en el respecte a l’ésser humà i a la dona”.

En aquest sentit, Puig ha insistit que, des de les institucions, s’ha de continuar treballant per a acabar amb la violència de gènere. “Si junts aconseguim acabar amb el terrorisme etarra, també ho hem de fer amb el terrorisme masclista”, ha assegurat.

Puig ha parlat de l’existència d’una base cultural, que és la que mou aquests actes de violència, basada en la convicció que “l’home té dret sobre la dona”, i per açò ha al·ludit a la responsabilitat de les famílies, escoles i institucions “per a passar de la indignació als fets i aconseguir que es produïsca aqueix canvi cultural”.

En aquests termes s’ha expressat durant la inauguració d’una exposició que commemora el 50 aniversari de l’Associació Provincial de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius.

El cap del Consell ha agraït la labor formativa i solidària que aquest col·lectiu ha exercit durant aquest últim mig segle, i li ha demanat la seua col·laboració per a “cosir la Comunitat”, amb l’objectiu que hi haja una Tyrius en cada punt del territori valencià que ajude a aconseguir el “renaixement del poble valencià”.

Últimas noticias

Contenido relacionado