Puig reconeix que l’evolució de la pandèmia “marcarà les dates de Cevisama”

La Generalitat ha signat un conveni d'un milió d'euros amb el sector ceràmic a través d'ASCER a la seu del Consell a Castelló per donar suport a esta indústria i afavorir els vessants de la seua digitalització i millora de les polítiques de sostenibilitat

L’evolució de la pandèmia marcarà les dates de Cevisama. Això és el que es desprén de les declaracions del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en preguntar-li respecte al futur d’esta fira internacional prevista inicialment per a febrer, en la signatura del conveni amb Ascer. “A hores d’ara encara no es pot dir però l’impacte global de la pandèmia fa també que cada vegada més el treball virtual i el màrqueting siga vital, però també hem de conjugar presencialitat i virtualitat, eixa suma”.

Per la seua banda, el president d’ASCER, Vicent Nomdedeu, ha reconegut que els clients “en estos moments tenen pànic de desplaçar-se o de què vagen a visitar-los, com tots, i demanen una seguretat mínima, però no sabem el que va a passar”. Tot i això, Nomdedeu no ha descartat que l’esdeveniment si fos necessari “perquè segueix sent un gran instrument de vendes” es podria traslladar a una altra dada.

Respecte al conveni entre Hisenda i ASCER signat este dilluns a la seu del Consell a Castelló, Puig ha parlat de la importància de les àrees de la “digitalització i la sostenibilitat, importants pel pla europeu per a la recuperació econòmica”.

També el president d’ASCER, Vicent Nomdedeu, ha remarcat la importància d’este conveni signat amb el sector ceràmic d’un milió d’euros que ha estat qualificat de “vital” en un moment on la caiguda de vendes va ser de l’11% des de gener a juny, en comparativa a l’any anterior. Tot i que també ha destacat que als últims mesos l’evolució va ser més positiva “degut al funcionament de mercats com Alamània o Estats Units”.

Pel que fa a les línies del conveni, un dels vessants de l’acord signat fa referència a la formació de la indústria “que ajude a millorar el posicionament de la ceràmica a l’àmbit mundial. Tant pel que fa als col·locadors com a tots els actors del procés fins a arribar al client”.

Tanmateix, Nomdedeu també s’ha referit als projectes de “digitalització en l’àmbit de la gestió i les vendes i el màrqueting”. Un fet destacat, com ha apuntat el president d’Ascer, “que s’ha accelerat per les limitacions pel que fa als viatges i trobades en fires que ha portat el coronavirus”. D’altra banda, també el vessant mediambiental, té un pes important al conveni pel que fa a la descarbonització del sector.

“Els ertes al sector Ceràmic han de seguir perquè és l’única manera de poder mantenir la situació”

– Vicent Nomdedeu, President ASCER-

Respecte del futur del sector, el president de la patronal ceràmica, ha destacat que l’única solució és que els ERTES de les empreses ceràmiques seguisquen “perquè serà l’única manera d’evitar acomiadaments” i que els empresaris puguen suportar la situació.