Puig defén l’harmonització d’impostos de Successions i Patrimoni en tot l’Estat

Puig diu que cal atallar les llistes d'espera i apunta que les malalties més greus "s'atenen de forma ràpida".

Publicitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defés que impostos com a Successions i Patrimoni siguen harmonitzats en tot el territori espanyol per a evitar la “competència fiscal” entre comunitats.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat pel futur de l’impost de Successions després que el PSPV haja anunciat que buscarà tirar endavant en Les Corts, via llei d’acompanyament, que la bonificació al 99% d’este tribut s’aplique a totes les empreses familiars i no hi haja un límit de facturació de 10 milions d’euros, límit que defenen en Compromís i Podem.

PublicitatRovira  

“La situació que existeix en estos moments a Espanya és complexa, es produeix un dúmping fiscal sobretot en la Comunitat de Madrid i jo soc absolutament partidari que impostos com a Successions o Patrimoni siguen harmonitzats perquè si no es crea una competència fiscal entre comunitats”, ha dit, que és més rellevant en el cas de la valenciana perquè està a més “infrafinançada”.

Així, ha agregat: “Nosaltres el que no volem és que les empreses familiars se’n vagen fiscalment de la Comunitat Valenciana, eixe és l’interés i és la mirada que crec que convé a la societat valenciana”.

Puig diu que cal atallar les llistes d’espera i apunta que les malalties més greus “s’atenen de forma ràpida”.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha asseverat este dimecres que cal “posar remei” a les llistes d’espera quirúrgiques però ha apuntat que “cal donar també seguretat als ciutadans: les malalties més greus sempre estan ateses d’una manera ràpida”.

“Hi ha unes altres no tan greus que tenen massa temps d’espera i cal combatre”, ha dit, amb “eficiència” i més capacitat inversora sobretot en les zones en què hi ha major temps d’espera.

En este sentit, ha subratllat que el comandament únic “és fonamental perquè en els diferents departaments no hi haja les asimetries que hi ha en estos moments”.

El temps mitjà d’espera dels pacients per a sotmetre’s a una intervenció quirúrgica a la Comunitat Valenciana ha augmentat en 30 dies entre juliol i setembre, segons les dades que ha publicat la Conselleria de Sanitat. Així, la demora mitjana passa de 103 dies al juny a 133 al setembre, i en total, al setembre hi ha 68.561 pacients en llista d’espera, pels 66.659 que hi havia al juny.

PublicitatJuega Limpio Orihuela