13 C
Valencia

Puig defensa davant la UE un ‘nou impuls’ per a la xarxa europea de transports

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat davant el ple del Comité Europeu de les Regions (CdR) un “nou impuls” per al ‘Mecanisme Connectar Europa’ que comporte més fons per completar la xarxa europea de transports, així com una simplificació de la gestió i un augment de la participació de les regions.

El cap del Consell ha comparegut al ple d’aquest organisme com a ponent del dictamen ‘El futur del Mecanisme Connectar Europa’, que defensa la importància dels corredors ferroviaris europeus, entre els quals s’inclou el Mediterrani, i reclama més finançament per executar aquestes connexions i major presència de les regions en el disseny d’aquestes.

El president ha expressat la seua “satisfacció” pel consens suscitat entorn del dictamen, que ha sigut aprovat pràcticament per unanimitat, ja que suposa, segons ha subratllat al final de la seua intervenció, “reforçar econòmica i financerament” aquestes connexions i atorgar un paper “fonamental” a les regions.

Puig ha destacat, durant la seua intervenció en el ple, que, per donar-li major utilitat i eficiència al ‘Mecanisme Connectar Europa’ és necessari “garantir i augmentar els fons” destinats a ell, amb la finalitat de millorar la connectivitat i la cohesió europea. Per açò, resulta imprescindible “incrementar els fons disponibles” si es vol complir “amb els terminis que els reglaments de la Unió proposen per a la finalització i engegada de la Xarxa Transeuropea de Transports”, ha subratllat.

- Publicitat -

“L’Europa que necessitem hui, més que mai, ha de construir-se amb la participació directa, franca i lleial de les regions i els ens locals”, ha recalcat a més el president, qui ha precisat que la versió definitiva del dictamen arreplega precisament les propostes que “aportaven major protagonisme dels agents locals, metropolitans i regionals”.

El president ha subratllat a més la importància estratègica del Corredor Mediterrani, “metàfora de la resta” de corredors transeuropeus i un dels nou principals eixos de la UE, no solament pel seu paper connector entre Europa i Àfrica, sinó també entre l’est i l’oest de la Unió.

- Publicitat -

Aportacions al dictamen definitiu

Entre les aportacions que incorpora el dictamen defensat per Puig destaca, a més de la defensa d’un major protagonisme per als agents locals i regionals, l’interès pel context particular de les regions insulars i ultraperifériques o la prioritat de la descarbonització del transport europeu a través del foment d’infraestructures ferroviàries i portuàries. També s’arreplega el paper destacat dels nodes urbans dins de la xarxa i l’atenció als trams transfronterers.

La intervenció del president davant el plenari del CdR s’ha orientat essencialment a aconseguir que, des d’aquesta institució, isca enfortida una posició de “major implicació”, tant per part d’Europa com dels països membres, en la realització del Corredor Mediterrani i de la resta de corredors transeuropeus, una demanda en la qual també ha incidit, en declaracions als mitjans de comunicació, el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià