Puig demana acabar amb les desigualtats entre homes i dones per aconseguir “una societat decent”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha cridat a treballar per l'”objectiu comú” d’acabar amb la desigualtat entre homes i dones per “aconseguir que visquem en una societat més decent”.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels I Premis Lena Madesin, que concedeix l’Associació d’Empresàries i Professionals BPW, en el qual ha rebut el guardó ‘Creant futur en igualtat’. En la nit d’aquest dimarts.

Puig ha agraït aquest reconeixement i la possibilitat de compartir-ho al costat de “dones que han fet possible l’Espanya de hui”. “Una Espanya -ha afegit- plural i diversa, en la qual els valencians ens sentim còmodes”. En aquesta primera edició dels Premis Lena Madesin, que porta el nom de la fundadora de l’Associació d’Empresàries i Professionals, també han estat reconegudes la soprano Pilar Jurado, amb el premi ‘Dona que reinventa el món’, i la periodista María Casado, amb el premi ‘Paraules per a la igualtat’.

“Tinc l’honor de presidir el primer govern paritari de la història de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Puig, qui ha incidit que “la pitjor desigualtat és aquella que naix per nàixer home o dona”.

Durant la seua intervenció, Puig també ha lamentat que la crisi econòmica haja “aprofundit les bretxes” i augmentat les desigualtats, al mateix temps que ha proclamat que “tant de bo el segle XXI siga el segle de les dones”.