Puig demana perdó per la falta de material preventiu en Sanitat Valenciana

El President de la Generalitat reconeix que la situació els ha superat i agraeix la professionalitat de sanitaris i cossos de seguretat de l'Estat.

Ximo Puig (Imagte de Generalitat Valenciana)

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut hui en les Corts amb un discurs centrat en les víctimes del coronavirus i en les persones que treballen en primera línia de batalla.

Ha començat demanant un minut de silenci per als morts per la pandèmia i les seues famílies, recalcant la trista situació de les persones majors que moren sense el suport dels seus éssers més estimats.
“Han tingut un final de vida sense poder agarrar-se a les mans dels quals més volien, la mà que més necessitaven, la dels seus familiars”, lamenta Puig.

Fins al dia de hui, la pandèmia, s’ha cobrat la vida de 1.112 persones valencianes i, lamentablement, la xifra continua pujant cada dia. “Han mort més de mil valencians i valencianes en una pandèmia global que està colpejant el món sencer. Aquesta és, de fet, la major catàstrofe de salut pública per a les generacions que hui poblem els territoris d’Espanya”, ha afegit el President.

No obstant això, encara que les xifres són aterridores, Puig, ha volgut llançar un missatge d’esperança, assegurant que “la nostra societat resistirà, ressorgirà i continuarà progressant i depén de nosaltres”.
I per a reafirmar aqueixa opinió, ha citat un text del President Franklin Roosvelt quan la Depressió de 1933: “L’única cosa a la qual hem de témer és a la por mateixa: un terror que no té nom, irracional i injustificat, que paralitza els esforços necessaris per a convertir la reculada en avanç”.

I fent ús d’aquest text, ha encoratjat als ciutadans a no tindre por a la mateixa por, posant com a exemple a tots els professionals sanitaris que treballen als hospitals i residències de la Comunitat Valenciana, .
“Les ganes d’ajudar dels seus professionals han superat a la por de contagiar-se. També en els primers moments de l’epidèmia, quan els nostres professionals no comptaven, en alguns casos, amb tota la protecció que mereixien. “

Per aquest motiu, ha demanat disculpes i ha lamentat “haver-se vist superats en la falta de material protector davant un tsunami que ens ha sobrepassat a tots”.

Extracte de la compareixença de Ximo Puig ( Twitter Generalitat Valenciana)

De fet, insistint en l’error comés, ha assegurat que vol escoltar les peticions i propostes de tots els grups parlamentaris, perquè “ningú ho sap tot i ningú pot amb tot”. Considera que això és vital per a eixir d’aquesta desgràcia col·lectiva. És més, ha donat les gràcies a Bonig, Cantó i Vega.


En un acte d’humilitat, de nou ha donat les gràcies a totes les persones que treballen diàriament en el camp de batalla totalment exposades com a professionals sanitaris, cossos de seguretat de l’Estat, treballadors d’empreses d’alimentació, neteja, transport, farmàcies i premsa, entre altres. I, per descomptat, a tots ciutadans valencians per la seua responsabilitat per a ajudar a frenar el contagi.

: Valencià