Puig demana el suport de l’empresariat per a guanyar el ‘futur’ amb un finançament just per a la Comunitat Valenciana

El president destaca que els Pressupostos de la Generalitat per a 2018 incrementen en un 26% les partides per a política industrial.

PublicitatAVL

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat el “suport reivindicatiu” de l’empresariat de la Comunitat Valenciana per a guanyar el “futur” amb un finançament just que garantisca “la igualtat de tots els valencians i valencianes”.

PublicitatRovira  

Així ho ha indicat en l’acte de lliurament dels XVI Premis Femeval, que reconeixen la labor realitzada per les empreses del metall de la Comunitat Valenciana, després agrair el respatler del seu president, Vicente Lafuente, que ha confirmat la participació de Femeval en la manifestació per un finançament just del pròxim 18 de novembre.

En este context, el cap de l’Executiu ha mostrat a més la voluntat d’impulsar, al costat d’este sector, polítiques per a elevar la productivitat industrial.

El cap del Consell s’ha referit a les dades positives que reflecteixen la bona adreça de la política de reindustrialització de la Comunitat Valenciana. “La indústria ja suposa el 20% de la nostra economia i a eixa recuperació com a comunitat industrial ha contribuït el sector del metall, un sector que està creant ocupació”, ha indicat.

Tal com ha detallat, en 2017 el PIB creixerà, segons les estimacions actuals, al 3,8%, el major entre totes les comunitats d’Espanya. A més, les exportacions han superat als 19.500 milions d’euros, entre gener i agost de 2017, superant la xifra del mateix període de 2016. D’altra banda, des de juliol de 2015, s’han creat 146.900 ocupacions i els estudis del BBVA estimen que la taxa d’atur disminuirà al 14,4% a la fi de 2018, 10 punts menys que a l’inici de la legislatura.

No obstant això, “no estarem satisfets mentre existisquen encara milers de valencians i valencianes esperant l’oportunitat que mereixen”, ha manifestat Puig després de referir-se a les xifres de desocupació.

Puig ha argumentat la necessitat d’apostar per la reforma del model productiu i la innovació, i ha subratllat algunes de les iniciatives en les quals participa Femeval, com el pla per a portar la indústria 4.0 a les empreses del sector, “que recolzem des d’IVACE i l’Agència Valenciana d’Innovació perquè entronquen amb l’objectiu econòmic de la Generalitat de millora de la productivitat”, ha afegit.

Els XVI Premis Femeval han reconegut al Centre Ortopèdic València amb el premi Xicoteta Empresa Emprenedora, a Vàlvules Arquege amb el de Bones Pràctiques en Responsabilitat Social Empresarial, a Luziferlamps amb el premi Projecció Exterior i a Ferto amb el d’Innovació Tecnològica en Comerç. Per la seua banda, Genera Quatro ha arreplegat el premi Innovació Tecnològica en Serveis; Construccions Mecàniques Mecoval ha fet el propi amb el d’Innovació Tecnològica en Indústria i Ascensors Carbonell ha sigut guardonat amb el Premi Excel·lència Empresarial.

Publicitat