07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig destaca el potencial de les Falles per a “projectar la Comunitat Valenciana cap al món”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat el potencial de les Falles a l’hora de “projectar la Comunitat Valenciana cap al món”, en un any en què, per primera vegada, ho fa “amb l’atribut de Patrimoni de la Humanitat”. El cap del Consell s’ha pronunciat així en la seua visita al municipi de Benicarló, on ha realitzat un recorregut per les falles guanyadores de la localitat aquest 2017. Concretament la Falla El Calduf, en la categoria infantil, i la Falla Mercat Vell, en la categoria de falles grans.

Durant la seua visita, Puig ha estat acompanyat per les falleres majors de Benicarló en 2017, Alicia Fuster i Nadia Beltrán, així com per l’alcaldessa de la localitat, Xaro Miralles, que ha agraït el suport de la Generalitat a les Falles de Benicarló i ha recordat que és la primera vegada que un President del Govern valencià visita aquestes festes, que ja compten amb 44 anys d’història en el municipi.

El President també ha expressat la seua alegria per assistir i donar suport a les Falles de Benicarló, la localitat més septentrional de la Comunitat Valenciana en què, segons ha dit, se celebra aquesta festa, i ha agraït l’esforç realitzat per les comissions falleres per construir aqueixa “creativitat enorme” que identifica al poble valencià.

Així mateix, Puig ha subratllat la diversitat i les múltiples visions que engloben les Falles, que van “des de la pólvora i la música, passant pels monuments i el que signifiquen els vestits i els vestits”.

Finalment, l’alcaldessa de Benicarló ha aplaudit també la iniciativa impulsada enguany pel Consell per a dotar amb un premi d’1.000 euros a la falla guanyadora en els pobles de més de 20.000 habitants.

Últimas noticias

Contenido relacionado