viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detenen a un home al Puig de Santa María per un delicte d’homicidi ocorregut en el 2019

Presumptament l'homicidi es va produir després d'una disputa.

El 7 de març de 2019, es va descobrir a l’interior d’un immoble abandonat situat a la platja del Puig de Santa María el cadàver d’un home de nacionalitat estrangera i al voltant de 52 anys, les primeres investigacions les realitze l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Puçol.

Les primeres investigacions policials practicades van permetre esbrinar que la seua mort va sobrevenir de manera violenta mes i mig abans de trobar-se el cadàver, entre la nit del 13 de gener de 2019 i la matinada del 14. Al principi, les perquisicions policials no van permetre l’acumulació d’indicis suficients per a dirigir la investigació contra cap persona.

Fruit d’esta indagatòria policial exercida durant els mesos posteriors a la localització del cos, va portar als investigadors a sospitar que l’autor o autors del crim, pertanyien a l’entorn més pròxim del mort, sobrevenint la seua mort molt probablement a conseqüència d’alguna discussió esdevinguda instants abans d’ocórrer el crim.

El mes d’agost d’aqueix mateix any es va acordar el traspàs de les investigacions al Grup d’Homicidis i Persones Desaparegudes d’esta Comandància, sent components d’esta Unitat els encarregats, a partir d’aqueix instant, de la investigació dels fets.

Els agents van continuar amb les indagacions ajuste al crim, fins que el mes de setembre de 2019, es va rebre el primer informe del Departament de Biologia del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, el qual, va revelar una dada transcendental per a avançar en la investigació, la localització del perfil genètic d’un home desconegut, que van aparéixer al costat del cos sense vida de la víctima.

Per això, els investigadors es van centrar en prendre mostres d’ADN a tot l’entorn del mort per a remetre-les al Departament de Biologia del Servei de Criminalística, aconseguint d’aqueixa manera identificar a l’autor dels fets.

En aqueix moment, el presumpte autor es va situar com a principal sospitós en la investigació, analitzant-se de nou totes les actuacions i prenent noves declaracions que només van fer que reforçar i apuntalar la implicació del sospitós. Les proves atesta’ls de l’entorn del mort i les conclusions de les anàlisis biològiques van permetre constatar que el sospitós va estar a casa del mort poc temps abans de cometre’s el crim, circumstància que ell va negar en tot moment, assegurant no haver estat en el domicili des de l’estiu anterior.

Sobre això, se li va unir que en l’informe d’autòpsia es va concloure indicant que la víctima presentava múltiples lesions causades per algun objecte contundent o de similar naturalesa, que va portar als investigadors a assenyalar a l’autor per un suposat delicte d’homicidi.

A tot això, es va sumar la declaració d’una amiga del sospitós que va reconéixer en seu policial i també en seu judicial que l’investigat li va confessar l’autoria del crim fins a dos ocasions abans de practicar-se la seua detenció.

Per tot això el passat 25 de maig es va detenir a esta persona per un presumpte delicte d’homicidi. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº1 de Massamagrell.

Últimas noticias

Contenido relacionado