Puig anuncia una llei per a restar competències a les diputacions

- Els components del pacte del Botànic només governen en una de les tres diputacions. - El president de la Generalitat cerca amb este model que els ajuntaments "assumisquen al màxim el principi de subsidiarietat".

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat en la sessió de control de Les Corts que té en el calaix una llei per a afavorir als governs locals en detriment de les diputacions provincials. Segons Puig amb esta llei les corporacions locals podran “assumir al màxim el principi de subsidiarietat”, segons ha argumentat es faria en favor dels ajuntaments per ser la institució més propera als ciutadans.

Aquest anunci ha sigut com a resposta a la crítica del portaveu de Podemos Antonio Estañ, per la seua passivitat amb la comarcalització del territori, ja que era un dels punts remarcats tant per Podem com per Compromís.

En aquests moments l’els components del pacte del botànic només governen en una de les tres diputacions: Maria Josep Amigó (Compromís) és la presidenta en funcions de la Diputació de València, mentre que els populars Javier Moliner i César Sánchez governen en les diputacions de Castelló i Alacant respectivament.

Publicitat