27.4 C
Valencia

Puig diu que el desenvolupament del Corredor Mediterrani encara està “molt lluny”

Puig: "Estem intentant agilitzar-ho i esperem que prompte hi haja un govern amb el qual puguem discutir i comprometre'ns al fet que en 2025 definitivament estiga tot finalitzat".

- Publicitat -AVL

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha apuntat este dilluns que el Corredor Mediterrani avança “més lent” del que els agradaria, i ha destacat que al gener la connexió de Castelló amb Barcelona va a guanyar mitja hora, la qual cosa considera un “avanç substantiu”, encara que ha afegit que encara s’està “molt lluny del que és l’operativitat necessària”.

Puig s’ha pronunciat així davant els mitjans després de participar en l’obertura de la X Jornada Empresarial PortCastelló-Mediterrani ‘La innovació i la digitalització, claus del lideratge portuari’, que se celebra a Castelló.

“Estem intentant agilitzar-ho i esperem que prompte hi haja un govern amb el qual puguem discutir i comprometre’ns al fet que en 2025 definitivament estiga tot finalitzat”, ha apuntat el cap del Consell, qui ha afegit que para això també és “fonamental” la connexió del Port de Castelló “perquè, en el plànol de les mercaderies, la connectivitat entre els ports és fonamental”.

Així mateix, ha ressaltat la connexió entre el Port i l’aeroport “perquè tot el que significa l’àrea logística que volem desenvolupar en l’aeroport pot ser de gran interés”.

Respecte a la jornada, Puig ha assenyalat que esta “intenta posar de manifest la importància fonamental del Port per a l’economia, ja que és un port rellevant a Espanya”. “Per a la nostra activitat industrial la fortalesa del Port és fonamental”, ha afegit.

“INCERTESES EN L’ECONOMIA”
El president de la Generalitat també s’ha referit en la seua intervenció a les “importants incerteses” que hi ha en l’economia. “Tot el que està succeint en gran part del món ens afecta directament, i de fet a Llatinoamèrica fins fa uns mesos hi havia una estabilitat bastant important i ara pareix que recorre un conjunt d’alçaments en diferents països que van a acabar afectant-nos”, ha afegit.

Sobre este tema, ha destacat que un element “fonamental” és la “guerra comercial” entre EUA i la Xina. “Nosaltres ens hem declarat favorables a la llibertat comercial i contraris al proteccionisme, perquè l’única cosa que genera este és una desacceleració econòmica”, ha dit, qui també s’ha referit a “certa desacceleració” que ha patit l’economia alemanya”.

“La Comunitat Valenciana i Castelló tenen una nova oportunitat d’estar avançant d’una manera potent, i això és possible fonamentalment per les empreses, que estan més fortes que estaven abans de la crisi perquè han sabut transitar i han avançat en la millora de la productivitat”, ha indicat el cap del Consell.

Per a Puig, la millora de la productivitat s’ha de donar a través d’una “formació de qualitat, la tecnologia i la innovació”. A més, ha apuntat que també són “fonamentals” els costos energètics, “que cal defendre d’una manera clara, doncs també és un element de competitivitat que ens està llastrant”.

“El Port també té una tasca fonamental, ja que és un instrument per a millorar l’economia, i l’Autoritat Portuària de Castelló ha donat motius suficients per a assenyalar el que és una gestió eficient, de qualitat i compromesa amb l’entorn”, ha dit.

Per açò, ha subratllat que la Generalitat seguirà recolzant totes les iniciatives del Port. “Tots els àmbits de la Generalitat estan compromesos amb l’economia de Castelló i amb el Port”, ha ressaltat.

Des del punt de vista de la innovació, ha dit que la Generalitat vol estar connectada amb el teixit econòmic, i ha subratllat que el “fonamental” és una nova Formació Professional “molt més arrelada a l’actual mercat de treball”. “Sense innovació no hi ha futur, és l’única cosa que ens permetrà generar major riquesa i benestar social”, ha afegit.

PLA GENERAL
Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha apuntat que “si hi ha confiança, hi ha seguretat, i si hi ha seguretat, hi ha inversions i futur”. La primera edil, que confia que el Corredor Mediterrani siga una realitat “al més prompte possible”, ha demanat a Puig el planejament urbanístic de la ciutat.

En aquest aspecte, el cap del Consell ha recordat que els tècnics de Conselleria de Medi ambient “estan treballant, preparant el que significa l’avaluació ambiental i la necessitat de fer les coses bé”. “Jo confie en els tècnics de l’Administració i, en qualsevol cas, la voluntat de la Generalitat és agilitzar-ho al màxim, però és una decisió que correspon sobretot als tècnics”, ha dit.

“Cal fer els treballs d’una manera adequada perquè si no, després també hi ha conseqüències, de fet la ciutat de Castelló durant anys no té planejament, i l’anterior va acabar en els tribunals”, ha ressenyat Puig, qui ha destacat el seu compromís amb que les coses “es facen el millor i el més ràpidament possible”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,
- Advertisement -

: Valencià