Puig espera que “la Justícia faça justícia” amb la sentència de la Manada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat este dissabte que està “absolutament convençut que la Justícia farà justícia” quan es pronuncie sobre els recursos a la sentència de la Manada, i ha defensat que “es pot criticar la Justícia i respectar la Justícia”.

En la seua intervenció davant el Comité Nacional del PSPV-PSOE, el també secretari general d’este partit ha expressat el “rebuig i la indignació” dels socialistes valencians per la sentència de la Manada, perquè “davant els fets no hi ha discussió possible: el que no és consentit és violència, la qual cosa passà va ser violació”.

Puig ha mostrat tot el suport a les víctimes, així com a totes les dones que han estat “heroïnes simplement pel fet de ser lliures”, i ha assegurat que “la primera prioritat dels socialistes” és la igualtat efectiva entre dones i homes.

En la seua opinió, cal fer “una gran reflexió” en Espanya sobre esta qüestió, ja que després de les manifestacions del passat 8 de març, en les quals s’evidencià que la igualtat és “la gran ambició col·lectiva” d’este país, cal veure què passa “a l’hora de la veritat, quan cal anar als fets”.

“Encara queda un imaginari col·lectiu d’hegemonia tan masclista”, ha lamentat Puig, per qui de vegades no s’ha estat conscient de la “importància fonamental” que té esta qüestió.
Puig ha rememorat a més les paraules de Maria Cambrils en les quals afirmava que “no es pot ser socialista sense ser feminista”, i les de Clara Campoamor que “no es pot ser demòcrata sense ser feminista”.

“El problema real de la societat és que, per més que s’haja avançat, no s’ha avançat prou”, ha indicat el president, qui ha lamentat que encara passen “tantes actuacions violentes contra les dones”. EFE

CatalanSpanish