Puig anuncia un fons de 120 milions per a ajudar als sectors més afectats per les restriccions de la Covid

El president de la Generalitat ha destacat que els ajuntaments gestionaran este fons que permetrà fer costat econòmicament a unes 33.000 empreses i autònoms que estan patint en major mesura les restriccions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la creació d’un fons de cooperació COVID-19 dotat de 120 milions d’euros que oferirà als ajuntaments capacitat econòmica per a ajudar a les empreses i autònoms que estan patint en major mesura els efectes de la pandèmia.

Així ho ha manifestat el cap del Consell després de presidir la reunió de la taula institucional integrada pels alcaldes de València, Alacant i Elx, l’alcaldessa de Castelló, els responsables de les tres diputacions provincials i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Segons ha destacat Puig, el fons permetrà fonamentalment donar suport a l’activitat dels sectors de l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, les activitats recreatives, les activitats culturals, les associades a les festes tradicionals i les agències de viatge, “atés que es tracta dels sectors que presenten una pitjor situació, ja que han perdut una part fonamental de la seua facturació en els últims mesos, tal com assenyala l’informe realitzat per l’IVIE”.

El president ha assegurat que este fons, semblant al de cooperació municipal, estarà dotat amb 120 milions d’euros, aportats en un 50% per la Generalitat, en un 30% per part de les diputacions, i el restant 20% pels ajuntaments, “amb el que es pretén arribar a les 33.000 empreses i autònoms valencians que estan més afectats per esta situació conseqüència de la pandèmia i de les restriccions”. Així mateix, ha assenyalat que el fons es vehiculitzarà a través dels ajuntaments, i es formalitzarà a través d’un decret llei.

Acord de les institucions valencianes

Durant la seua intervenció, el president també ha destacat que l’acord, que es formalitzarà en els pròxims dies, ha sigut aconseguit en la reunió de la taula institucional amb el suport de totes les institucions valencianes. “Hem abordat la millor ajuda possible per als sectors afectats, en este trànsit cap al segon semestre en el qual esperem la recuperació econòmica després de l’avanç en la vacunació”, ha explicat.

Així mateix, el cap del Consell s’ha referit a les reunions que està mantenint en els últims dies amb representants de l’àmbit social i empresarial de la Comunitat Valenciana, i s’ha mostrat convençut que “s’arribarà a un acord per a facilitar al conjunt de les empreses que este parèntesi siga el més viable possible per al manteniment de la seua activitat futura”.

Puig ha assegurat que les restriccions imposades a determinats sectors econòmics per a lluitar contra la pandèmia “estan afectant la seua activitat i per tant tenen conseqüències sobre l’ocupació i la pròpia viabilitat de les empreses”. Per això, l’objectiu de la Generalitat és facilitar, en la mesura que siga possible, “que cap empresa viable tancament i que cap autònom haja de cessar la seua activitat econòmica”.

CatalanSpanish