Ximo Puig: “Ampliarem l’oferta de Formació Professional en 10.000 places prioritzant els sectors emergents i de major inserció laboral”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE anuncia un "Erasmus de la FP més potent" i una línia d'ajudes per a facilitar la mobilitat de l'alumnat.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat que la pròxima legislatura s’ampliarà l’oferta de Formació Professional en 10.000 places, “prioritzant els sectors emergents i amb major grau d’inserció laboral, donant més autonomia als centres i incrementant la relació directa entre l’els centres de formació i les empreses”. “És necessari que donem un impuls a la Formació Professional, és fonamental que la pròxima legislatura sigui la legislatura de la FP perquè és la palanca de futur per a milers de persones”, ha expressat.

Així mateix, després de la reunió amb representants del PSPV-PSOE en matèria d’Educació i Ocupació, el dirigent socialista ha anunciat la creació d’un Erasmus de la FP “més potent al qual existeix avui dia i que estigui vinculat a les pràctiques d’empresa” així com una nova línia d’ajudes econòmiques i un conveni amb Renfe i ferrocarrils de la Generalitat per a facilitar la mobilitat de l’alumnat que hagi de desplaçar-se.

Segons ha explicat, aquestes mesures s’han de prendre “a través dels consells comarcals de formació professional que constituirem amb la participació dels empresaris, els sindicats, els centres de formació i les administracions locals”. “Els pactes municipals són fonamentals, ha d’haver-hi una presència en la codecisió entre empresaris, sindicats i ajuntaments i dissenyar el futur amb flexibilitat perquè no podem voler tenir ocupacions per al present i el futur amb una educació pensada en el segle passat”, ha indicat.

Per a Ximo Puig, “la formació professional està cridada a exercir un paper estratègic imprescindible en la millora de la productivitat de les empreses valencianes i serà un factor clau en el desenvolupament del nou model productiu que s’anirà desenvolupant en la nostra economia”. “Volem que les empreses es comprometin amb la Formació Professional, perquè permeti orientar la formació cap al futur”, ha sentenciat.

Publicitat